Zavendikli hoca mezarıbaşında anıldı - ÇAY HABER - Yöresel Haberin NET Adresi - Rize, Rize Haberleri, Trabzon, Trabzon Haberleri, Artvin, Artvin Haberleri, Karadeniz Haber
Programa Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı, İstanbul YeÅŸil Cami İlme Hizmet Vakfı BaÅŸkanı Abdullah UstaosmanoÄŸlu, İl Müftü Vekili Yahya Çankaya, Rize Eski Milletvekili Åževki Yılmaz, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, İlçe Belediye BaÅŸkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Rize Belediyesi BaÅŸkan Yardımcıları, daire müdürleri, İrÅŸad Vakfı üyeleri ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.
Program Rize Orta Cami İmamı Hafız Mustafa Yılmaz, Trabzon falkoz Kur’an kursu öÄŸretmeni Bayram Koç ve İstanbul YeÅŸil Camii Kur’an kursu öÄŸretmenlerinden Ercan ÇakıroÄŸlu’nun Kur’an-ı Kerim okumalarıyla baÅŸladı.
Anma Programında konuÅŸma yapan Güneysu İlçe Müftüsü Ali Çakmak; “ Rize’miz çok deÄŸerli insanlar yetiÅŸtirmektedir. Zavendikli hocamızı sadece bu sene-i devriyesinde bir fatiha bir yasinle anıp da yıl boyunca unutmamamız gerekiyor. Onun için aydın düÅŸünebilen ahlaklı insanlar yetiÅŸtirmek zorundayız” dedi.
Rize merkez vaizi Apdulkerim Çevik; “ Zavendikli Mustafa Hocamız kendini kuran hizmetine adamış bir insandı. Din hizmeti aÅŸamasının her safhasında kendini göstermiÅŸtir. Toplum deÄŸerlerinin kaybedildiÄŸi bir dönemde topluma deÄŸerlerini hatırlatmıştır ” dedi.
Rize Belediye BaÅŸkanı Halil Bakırcı; “ İstanbul’da bir dergâhın kapısında “ Edep Ya Hu” yazıyordu. Hep merak etmiÅŸtim. Zaman zaman Mustafa Hocayı ziyarete giderdim. Bu ziyaretlerim sırasında ve sokakta gördüÄŸümde “Edep Ya Hu” nun ne demek olduÄŸunu hocamız net bir ÅŸekilde bize anlatmıştır. Mustafa hoca hafız yetiÅŸtirmesiyle öne çıkmış bir hocamızdır. Hep beraber düÅŸünüp Mustafa hocanın adına yakışır, çok kursu içinde barındıran, sosyal tesisleri olan bir kursu yapmayı düÅŸünürsek öyle zannediyorum ki onun için en büyük anmamız bu olur. Bu programda emeÄŸi geçen herkese ayrı ayrı teÅŸekkür ediyorum” dedi.
Rize eski Milletvekili Åževki Yılmaz; ” Bu ülkede ilmiyle amil ilim ehline sahip âlimlere çok ihtiyacımız vardır. Âlimin olmadığı yer karanlıktadır. Çünkü peygamberi ziyaret gibidir âlimi ziyaret etmek. Åžuan âlim bir insanı kabri saadetinde ziyarete geldik. Zavendikli Mustafa Hoca Efendinin izinden gidecek yeni nesilleri yetiÅŸtirmek hepimizin görevidir” dedi.
YeÅŸil Cami İlme Hizmet Vakfı BaÅŸkanı Abdullah UstaosmanoÄŸlu;” Bugünkü merasimimiz geçmiÅŸlerden daha canlı ve heyecanlı oldu. Hocamız tam bir Allah adamı, gönül adamı, mütevazı bir mümindi” dedi.
YeÅŸil Cami İlme Hizmet Vakfı BaÅŸkanı Abdullah UstaosmanoÄŸlu’nun kabir başında yapmış olduÄŸu dualarla sona erdi.
ÖÄŸlen namazına müteakiben gelen misafirlere ikramda bulunuldu.