Çayeli Bakır Sendika temsilcisi Nevzat Yılmaz fedakârlık göstererek sorunu çözdüklerini söyledi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası işyeri baş temsilcisi Nevzat Yılmaz, dünyada bakır fiyatlarının düşmesi işvereni zor duruma bıraktığın bizde bunu göz önünde bulundurarak maaş artışı talebinden geri adım attıklarını söyledi.

Yılmaz, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında,  bir sendika örneği sergilediklerini belirterek, 'İşçi ve işveren dayanışması gösterdik. İşveren olmazsa işçi de olmaz bilinciyle yüzde 2'lik zamma evet dedik. İşverenin gelecekte bunu telafi edeceğine inancımız tamdır' dedi.

 

İşverenin maaşlara bir nebze iyileştirme yaptığını ifade eden Yılmaz, 'Bizde bu inançla çalışanlar olarak fedakârlık yaptık. Tekrar iş yerimizde çalışmaya başladık. Arkadaşlarımız da işletmenin zarar etmesini istemedi. Gerekli fedakârlığı çalışanlar olarak yaptık. Arkadaşlarımıza ilk yıl için yüzde 2, ikinci yıl için yüzde 2 zam yapılacak. Gelişen şartları yeniden değerlendirilerek iki yıl sonra yeni bir karar vereceğiz. Grev boyunca başta Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik olmak üzere destek veren tüm herkese teşekkür ediyoruz' diye konuştu.  

 

 

Editör: HABER MERKEZİ