Aşırı gerilim problemine karşı AG darbe koruyucu olarak görev yapan ve yerli sermaye ürünü olan TRİMBOX; evleri, fabrikaları, atölyeleri, benzin istasyonlarını, bankaları ve ATM’leri yüksek voltaj kaynaklı arıza, yangın ve cihaz bozulmalarına karşı koruyor.
 
TRİMBOX NEDİR ?
 
Yurttaş holding AR-GE laboratuvarlarında geliştirilen cihaz hakkında bilgi veren TRİMBOX Doğu Karadeniz dağıtıcı bayisi Berk İletişim’in genel müdürü Cihan Çiğdem; TRİMBOX sayesinde gerek evlerde ve gerekse de işyerlerinde kullanılan cihazların yüksek voltaj kaynaklı arıza, cihaz ve makine bozulması ile yangın gibi birçok riske karşı güvence altına alındığını belirtti.
 
Samsun’dan Artvin’e kadar birçok işyeri ve evin TRİMBOX ile koruma altına alındığını belirten Çiğdem; korumanın nasıl gerçekleştiği hakkında da bilgi verdi. Cihazın bağlı olduğu sisteme gelen gerilimin cihazın karşılayamayacağı boyuta ulaştığı taktirde TRİMBOX 10 nano saniye elektriği kesmeden koruma altına alıyor. 15000 wolt'dan sonra tepki vererek şebeke elektriğini kesiyor ve elektrik sistemine bağlı bütün cihazları koruma altına alıyor.
 
 
Voltaj kaynaklı sorunlar nedeniyle ev ve işyerlerinde yaşanan cihaz bozulmaları kaynaklı tamir masraflarının ekonomiye 2 Milyar TL gibi bir maliyeti olduğunu belirten Cihan Çiğdem; vatandaşların TRİMBOX kullanarak trafo patlaması, yüksek voltaj ve özellikle de yöremizde sık rastlanan yıldırım düşmelerine karşı tüm cihazları yüzde yüz koruma altına aldığını belirtti.
Editör: HABER MERKEZİ