Ruh haliniz beslenmenizi ve tükettiğiniz besinleri etkiliyor. Hayal kırıklıkları, endişe, bezginlik, aşırı öfke, çekingenlik gibi durumlarda iştahınız da olumsuz etkilenir.

Siz de sinirlenince buzdolabına koşup ne var ne yoksa silip süpüren ya da sigara ve alkol tüketimini artıranlardansanız böyle dönemler sonrası kiloyla ilgili olumsuzluk yaşayabilirsiniz. İstanbul Özel Hizmet Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Aşkın Yüksel; sinirliyken, kızgınken veya üzgünken daha fazla yeme eğiliminde olan kişilere bu dönemleri kilo almadan atlatabilecekleri listeyi verdi:

Kivi ile enerjik olun

• Yorgunluğa kivi kokteyli: İştah, yorgunluktan olumsuz etkilenir. Kişi yemek bile yemek istemez. Böyle dönemlerde C vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebzeler daha yararlı olur. Bu sebzeleri özellikle vitamin kaybına uğramaması için çiğ tüketin! Bu dönemde portakal, kivi, havuç, yeşil biber ve maydanozu beslenmenize ekleyin, içecek olarak kuşburnu ile bitkisel çayları kullanın. Bu besinler özgüven eksikliğine de iyi gelir.

taka 

Editör: HABER MERKEZİ