Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, AKP'nin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'e, 'Türkiye tehlikeli toplumsal ayrışmaya gidiyor. Türkiye, birliğini koruyacak mekanizmalara sahiptir. Önemli olan, bunun demokrasi içinde sağlanmasıdır' dedi.


Gül'ün destek turu çerçevesinde görüştüğü Yılmaz, Gül'e, 'Türkiye tehlikeli bir toplumsal ayrışmaya gidiyor. Bunun giderilmesi konusunda önümüzdeki dönem cumhurbaşkanı ve hükümete önemli görevler düşüyor' uyarısında bulundu.
Yılmaz, 'Türkiye, birliğini koruyacak mekanizmalara sahiptir. Önemli olan, bunun demokrasi içinde sağlanmasıdır. Ağır sorunları demokrasi içinde çözülmelidir' dediğini söyledi.


Yılmaz, Gül'ün de kendisine, 'Bunun bilincindeyim. Samimi bir cumhurbaşkanı olarak icraatlarım da bu yönde olacak' yanıtını verdiğini belirtti. Yılmaz, 'Sayın Gül, hem 'bilincindeyim' diyor hem de adaylıkta ısrarlı. Ayrışmanın derinleşmesi açısından çelişki değil mi? 'Demokrasi dışı çözümler' sözüyle darbe uyarısı mı yaptınız?' sorusu üzerine de şöyle konuştu:
'Farkında olduğunu söylüyor, göreceğiz. Toplumun her kesimini kucaklayacağını söylüyor. Bunu, Anayasa ilkelerine ters düşerek yapması mümkün değil. Yaparsa, devlet sorunu haline gelir. Nereye varacağını kestirmek mümkün olmaz. Kendisi duyarlılıkları dikkate alarak, Anayasa ilkeleri çerçevesinde cumhurbaşkanı olarak hareket ederse, bu Türkiye'deki ayrışmanın giderilmesinde şans da olabilir.'

milliyet.com.tr

Editör: HABER MERKEZİ