Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, bugün yapılacak olan 11. cumhurbaşkanlığı seçimi ilk tur oylamasına katılacağını belirterek, ''3 aday arasında tarafsızım. Hangisi seçilirse seçilsin, hayırlı olmasını diliyorum. Benim oyum beyaz olacak'' dedi.

11. Cumhurbaşkanı adayı
Abdullah Gül, destek turları kapsamında Yılmaz ile TBMM'de bir araya geldi.

Gül, 45 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilerin, ''Mesut Yılmaz'dan destek alıp almadığına'' ilişkin sorusu üzerine, ''Mesut Bey tabi eski başbakan, Türkiye'nin önemli siyasetçilerinden biri. Kendisiyle çok faydalı, çok iyi görüşme gerçekleştirdim. Zaten katılıyor olması en büyük destek değil mi? Hiç kimseye oyunu sormuyorum ben. Katılıyor olması, ilk günden bu yana katılacağını ilan etmesi, demokrasiye Türkiye'ye ve adaylara en büyük destek budur. Gizli oydur, nasıl takdir ederlerse öyle kullanacaklardır'' diye konuştu.

Bağımsız Rize Milletvekili Yılmaz da yaptığı açıklamada,
Abdullah Gül'ün nezaket gösterip görüşlerini almak üzere kendisini ziyarette bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

''Kendisine söylediğim husus şu; seçim sonuçları karşısında AKP'nin kendisini aday göstermesi, kendisinin de aday olması, siyaseten de hukuken de haklarıdır. Ama Türkiye şu anda maalesef, tehlikeli bir toplumsal ayrışmaya doğru gidiyor. Bunun giderilmesi konusunda önümüzdeki dönemde, hem cumhurbaşkanına hem hükümete çok önemli görevler düşüyor. Türkiye, netice itibariyle birliğini koruyacak mekanizmalara sahiptir, ama önemli olan bunun demokrasi içinde sağlanmasıdır. Ben şahsen Sayın Gül'ün adaylığına ön yargısız yaklaşıyorum. Daha önce de söyledim. Oylamaya katılacağım, çekimser yani boş oy kullanacağım. Bundan sonraki tutumum, istediğim yönde, Türkiye için gerekli gördüğüm yönde olursa kendisine destek veririm. Aksi yönde olursa da parlamenter olarak eleştiri görevimi yerine getiririm.''

Editör: HABER MERKEZİ