Milliyetçi Harekat Partisi Rize İl Başkanı Mustafa YILDIZ 24 Temmuz  Basın Bayramı’ dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

II. Meşrutiyet’in ilan edildiği 24 Temmuz 1908 tarihi Türk basın özgürlüğünün simgesi olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle, 24 Temmuz günü ülkemizde Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, tarafsız bir anlayışla yerine getiren basın, demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir. Ulusal basınımızın yanı sıra özellikle ilçemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin ve ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel gazete, Radyo ve ulusal basın temsilcilerine teşekkürlerimi iletiyorum.

Halkın bilgi edinme hakkını elde edebilmesi için gece gündüz demeden, günün her saatinde mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan, ülkemizdeki her görüş ve düşünceyi kamuoyu ile paylaşarak halkın haber alma özgürlüğü ve hakkını sağlayan basın mensuplarımızın, evrensel basın ilkelerine bağlı olarak başarılı çalışmalarının devamını diler, basın mensuplarımızın ve kuruluşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı gönülden kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında mutluluk ve
başarılar diliyorum.”dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ