’Yeşilyol’un simgeleşen isimlerinden Yalçın Şahin, hakkında çıkan haberlerin ve yaptığı açıklamaların çarptırılarak, ’Yeşilyol’ karşıtı olmamasına rağmen, ’Yeşilyol provokatörü’ ilan edildiğini söyledi.

Rize’nin Kavron Yaylası’nda yıllardır turizmcilik ve alan rehberliği yapan doğa sporcusu ve gazeteci Yalçın Şahin, kendisinin ve kendi çevresindekilerin açıklamalarının basın tarafından çarpıtılarak yansıtıldığını, Yeşilyol projesine karşı olmamalarına rağmen karşıymış gibi gösterildiklerini belirterek, “Biz hiçbir zaman Yeşilyol’a karşı olmadık. Yeşilyol karşıtı olmadık. Yaylamızda iki kez yolla ilgili basın açıklaması yapıldı. Ancak biz yol dursun diye değil yol güzergahı yaylanın dışından geçirilsin diye bu açıklamaları yaptık. Bu basın açıklaması ve yürüyüşe sadece yayla sakinleri katıldı. Kavron dışında yapılan Yeşilyol karşıtı protestolarla katılmadık. Katılanlara da bizim Yeşilyol karşıtı olmadığımızı, yolun yaylamızdan geçen güzergahı ile ilgili değişiklik talebimiz olduğunu belirttik. Biz yola değil, Kavron Yaylası’ndan geçen güzergaha karşıyız. Bu güzergahla ilgili yaylanın dokusunu koruma adına değişiklik talebimiz var” dedi.

'VALİ BİZİ DİNLESİN'
Şahin, Yeşilyol karşıtları ile bir ilgileri bulunmadığını, tek düşüncelerinin yaylalarını korumak olduğunu belirterek, “Yola karşı değiliz. Sadece zararın aza indirilmesi için yayladan geçen kısımda güzergah değişikliği istiyoruz. İstediğimiz Sayın Valimiz yaylamızdan üç-dört kişiyi kabul etsin. Biz kendisine; su kaynakları, bitki dokusu, tarihi doku ve hayvan geçişlerine zarar verilmeden yolun nereden geçmesi gerektiğini anlatalım. Bizim derdimiz budur. Bu kadar iyi niyetli ve açık olmamıza rağmen beni Yeşilyol provokatörü ilen ettiler. Hakkımda yazılan haberler gerçek dışıdır. Bana haksızlık yapıldı” diye konuştu.

 
Editör: HABER MERKEZİ