“Yeşil Altın” ve “Yeni Çay Kanunu” - ÇAY HABER - Yöresel Haberin NET Adresi - Rize, Rize Haberleri, Trabzon, Trabzon Haberleri, Artvin, Artvin Haberleri, Karadeniz Haber
ANASAYFA | YÖRESEL | GÜNCEL | RÖPORTAJ | SPOR | EĞİTİM | SAĞLIK | KÜLTÜR SANAT | SİYASET | YAŞAM | TEKNOLOJİ
“Yeşil Altın” ve “Yeni Çay Kanunu”

“Yeşil Altın” ve “Yeni Çay Kanunu”

Latif Yazan'ın Kaleminden...

2010-02-08 22:13:30
Bu haber 1249 kez görüntülendi.

Image and video hosting by TinyPic

Ülkemizde tüketilen alkolsüz içeceklerin başında şüphesiz “ÇAY” ilk sırayı almaktadır. Cumhuriyetle beraber ülkemizin kalkınması ile ilgili yapılan çalışmalar arasında Doğu Karadeniz’de çay tarımı ve sanayini geliştirme gayretleri önemli bir yer tutar.

Devletimizin Çaycılığa verdiği büyük önem ve bölge halkının gösterdiği sıcak ilgi sonucu çay sektörü kısa zamanda büyük gelişme göstermiştir.

Tiryakiliğe kadar varan bir “ÇAY” düşkünlüğü… Kaliteli kuru çay üretimi için elbette ki tüm imkânları zorlayacaktır. Nitekim iç tüketimi hızla artan çayın Pazar taleplerini karşılayabilmesi için problemlerin neler olduğunu iyi teşhis etmek gerek. Devlet olarak çay sektörünün ülkemiz ekonomisinde vazgeçilmez bir yeri olduğunu kabullenmeliyiz.

Rize denince akla çay, çay denince de akla “ÇAYKUR” gelir. Rize’yi Rize yapan çay, çayı da çay yapan “ÇAYKUR”dur. Onun içindir ki “Türkiye’de Çay ÇAYKUR’ dan  sorulur” sloganı tam yerine oturmuştur.

Rize Doğu Karadeniz’de küçük bir ilimiz. Küçük fakat üzerine şiirler yazılacak, besteler yapılacak kadar güzel, dillere destan bir şehir. Güzelliği ve denizi gibi coşkulu insanı ile de mühim “BAŞBAKANLAR” şehri… Onun için Rize’ye çay, çay’a da çay gibi bakmak gerek.  

Çay sanayinin ülkemiz ekonomisinde çok önemli bir yeri olduğunu Kabullendiğimize göre, bu önemli ürüne son günlerde Yeni bir’ çay kanunu’ adı altında kurulan tuzaklara karşı şuurla hareket etmek sivil toplum kuruluşlarının ve tüm çay üreticilerinin görevi olmalıdır.

Yaşanmış tecrübelerden edindiğimiz kanaat odur ki,”Çay”ımız basit çıkar hesaplarından arındığı, Çay kur- üretici diyalogu geliştirildiğinde, Üretici tarladaki çayına ve “kurumuna” sahip çıktığı an çayımız gerçek tadını koruyacak ve fırsatçılara imkân bırakmayacaktır.

Son zamanlarda yoğun bir propaganda ve kulis faaliyeti aldı başını gidiyor. Neymiş, Yürürlükteki kanunla bu iş yürümez, sil baştan yeni bir çay kanunu olmazsa olmazı… Bazıları “denize düşenin yılana sarılması gibi her ne hikmetse bu kanuna sarılıp çıkarılması için olağanüstü çalışmaktalar. Esasen Sektörün faaliyetlerini düzenleyen bir çay kanunu var. Bu kanun metninde günün şartlarına ve ihtiyaca göre yeniden düzenleme pek tabı yapılabilir.  Soruyorum, sil baştan oturmuş belli kuralları bir tarafa bırakarak alışılmışın dışında tamamen yabancı, yoruma açık kapalı ifadelerle ve tuzaklarla dolu bir kanuna neden gerek duyuluyor?

İş işten geçmeden ne olur “yeşil altınımıza” sahip çıkalım. Yoksa yeşil altınımız bazı menfaatçiler eliyle kurutulur, bir diken gibi batar hepimizin bağrına. Bir çift sözüm da “eski” genel müdüre var; herhalde eski çiftliğinin özlemini çekiyor.

Şapkamızı çıkartıp önümüze koyalım ve samımı olarak düşünelim; Sorun nerede? Bence Bugün Çayımızın sorunlarını (3) üç ana başlıkta toplaya biliriz.

1-Pazarda kaçak çay,

2-Tarlada bozuk çay,

3- birde çay bahçelerinin gerek bölünerek gerek yol ve arsa olarak kullanımı sonucu azalması, dolaysıyla fert başına milli gelirin de düşmesine sebep olmuş. Bunun sonucu yaş çay üreticisi mahsulüne tarlada sahip çıkmamaktadır. Bölgede ki çay bahçelerinin tamamına yakını “yarıcı” yâda “ günlükçü”  , hatta kilo ile toplatılmaktadır. Çayım nasıl toplanıyor hiç ilgilenilmiyor. Bence “çay kanunu, emtia borsası” makyaj…  Çayımız elden gidiyor. Üreticinin  “çay”ı nasıl sahipleneceğinin tedbirleri alınsın. Bana öyle geliyor ki birileri üreticinin bu gafletine el ovuşturuyor. Neden olmasın. 250 bin tonluk bir Pazar, kimin iştahını artırmaz… Komşu Gürcistan gibi çaylıklar meşe olmuş umurlarında mı?

1984’ten bu yana Çaykur’un yanında özel sektör de devrededir. İlk yıllar bu kanun coşku ile karşılanmıştı. Ancak sektörün başarısızlığı üreticiyi hayal kırıklığına uğratmıştır. Burada dürüst sektör temsilcilerini tenzih ederim ama genelinden; ne üretici, ne çalışanı, ne tüketici ve nede devlet memnun…  Üretici sattığı çayın bedelini çok geç aldı, hatta çay bedeli yerine kuru çay yâda kumanya almaya zorlandı. Çalışanlar da çalışma şartlarından ve verilen ücretten yakınmakta. Tüketicinin damak tadı kalmadı. Devlet “kayıt altına alınmayan” çay sebebiyle vergi kaybına uğramakta… Tüketimi 250 bin tonu bulan Türk çay pazarı bazılarının iştahını kabartmakta olsa gerek, sinsice bir planla bölge halkının tek güvencesi, çayımızın sigortası ve sektörün lokomotifi durumunda bulunan ”ÇAYKUR”U  devreden nasıl çıkarırız hesaplarını yapmaktadırlar. Malum çevrelerce hazırlanan ve afişe edilen bu kanun taslağında “ÇAYKUR”A  tek temsilci hakkı verilmesi ve çay ithalatı serbestîsi gibi daha nice elastiki maddeler başka ne ile izah edilebilir.

Birde belli çevre ve kişilerce ikide bir kuru çay maliyetlerinin yüksekliği dile getirilerek kurum karalanmaktadır. Soruyorum; bu maliyet yüksekliği idarenin zaafı mıdır, yoksa siyasi bir kararın sonucu mudur? Mevsimlik üretim yapan bir kuruma geçici statüde çalışan işçilerden 3000’inini siyasi bir kararla daimi işçi statüsüne geçir, maliyeti yükselt, sonra da orda-burada pahalıya mal ediyorsun diye kurumu karala… Gülerler… Bu kişilere kurumun kadro verilmeden önceki bilânçolarına bakmalarını tavsiye ederim.

Kısaca, sil baştan yeni bir çay kanunu ile uğraşılacağına samimi bir niyetle uygulamada bulunan kanun revize edilsin. Yukarıda değindiğim gibi 3 ana mesele çözüldüğü an çayımız “yeşil altınlığını” muhafaza edecektir. Pazarda da kaçak çayın önüne geçildiği an çayımız gerçek değerini hiç şüphesiz bulacaktır. Yeter ki niyet iyi davranış ve çalışmalar samimi olsun.

Kurum için dün; yaş çay Yükleme ve nakliye sorundu, gerekli tedbirler alınarak çözüldü. Yaş çay mubayaasında da neden böyle bir tedbir düşünülmesin…Sadece  bir öneri.                                                                                 



Haberi Paylaş

facebook'ta paylaş Del.icio.us'ta paylaş twitter'da paylaş digg'te paylaş stumble'da paylaş



Yorumlar (Yorum Yaz)

Haberlere yazılan yorumlar, yorumu yazan kişilerin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Okuyucu yorumlarından dolayı ÇAYHABER sorumlu tutulamaz.

Başlık : Çay'ı düşünen mi var?
Yazan : Cavit ÇOMOĞLU Tarih - Saat : 2010-02-10 - 08:02:57

KATILIYORUM ( 0 )
KATILMIYORUM ( 0 )

Mesele ve düşünce çay ve çaycıyı kurtarma çabası olmadığı sürece yapılacak her kanun sadece CEPleri doldurmaya yarar.Rize elden gitmiş, göç vermiş kimin umurunda... Bize çay lazım çay.

Başlık : DOĞRUYA KALEM TUTMAK...
Yazan : Hayati Kork Tarih - Saat : 2010-02-09 - 19:37:27

KATILIYORUM ( 0 )
KATILMIYORUM ( 0 )

Değerli Latif bey;soy isminizi çağrıştırır nitelikte bir yazı kaleme almışsınız,sizi tebrik ediyorum.

Başlık : BUNUN ADİ KANUN ASİL ADİ VAR:
Yazan : Ramazan SARIOĞLU Tarih - Saat : 2010-02-09 - 14:44:22

KATILIYORUM ( 0 )
KATILMIYORUM ( 0 )

Karadeniz bölgemizin onemli geçim kaynağı olan, çayımiz elden gidiyor.göz göre göre buna musade ediyoruz.beyler burda barti pürtu gözetmememiz lazım.buna biz sahıp çıkmazsak,bayramoğlı hiç sahıp çıkmaz ona oyverenlerde sahıp çıkmaz.gelin bu iş işten geçmeden bunun için diğer illeride davet edelim rizede açıkhava mitingi yapalım.çayimiza sahıp çık mitingi olsun tarih belirliyelim vede en kisa zamanda yapalım.

Başlık : ÇÖZÜM İÇİN MUTLAK SAMİMİYET İYİ NİYET VE EHLİYET ŞART YOKSA ÇÖZ
Yazan : kaan seymen Tarih - Saat : 2010-02-09 - 10:12:59

KATILIYORUM ( 0 )
KATILMIYORUM ( 0 )

Bütün taraflarıyla sektörün bir çok yapısal sorunları vardır.
Gerek üreticiler ve gerekse kuru çay imalatçısı özel sektör bu sorunları birlikte, bizatihi yaşayarak tecrübe etmiştir.
Geneli itibariyle sorunlar bellidir.
Sorunların üstesinden gelinmesi için temelde yapılması gereken; taraflar itibariyle sorunların tespiti ve akabinde çözüme dair yasal düzenlemelerin yapılmasıdır.
Ancak, tespit ve düzenlemeler, tarafların hak, hukuk ve menfaatleri açısından mutlaka adilane olmalıdır.
Sosyal taraflar itibariyle, her kesim için adil olmayan yasal düzenlemeler netice itibariyle çözümün değil çözülmenin, tekelleşip götürmenin zemini oluyor. Maalesef söz konusu taslak içeriği ve ruhu itibariyle böyle bir menfiliği barındırıyor.

Bu taslağın hazırlanış ruhu itibariyle ıslahı mümkün değildir. Taslak geri çekilip yeniden bir taslak hazırlanmalıdır.

Elbette ki, taslağı hazırlayacak komisyonun, sektördeki sorunlarının tespit ve çözümünde, tarafların hak, hukuk ve menfaatlerinin korunup kollanması noktasında çalışmalarında adil davranması mutlaka temin edilmelidir.
Hem komisyon çalışmalarında ve hem de kanun sonrası yürütmede üreticiler doğrudan kendilerini temsil hakkına sahip olmalıdır.

Kanun hazırlanır iken, hem kanun yapma tekniği açısından ve hem de ilgili alanlar üzerinden mutlaka alanlarında uzman kişiler tarafından hazırlanmalıdır.


Not: Tarladan bozuk gelen çay, üreticilerden kaynaklanan ve çözümü üreticilerde olan bir sorun değildir. Çözüm; Çaykur dahil kuru çay imalatçısına ait bir sorundur.

Kaliteli yaş çaya talip olur, kaliteli ürün alırsısnız.Talep ettiğiniz evsafta ürün için yeterli bir taban fiyatı verir ve zamanında ödeme yaparsınız istediğiniz kalitede yaş çayı alırsınız.
500-600-700 kuruştan çay almaya kalkarsanız öyle alır, belirlenen taban fiyatın üstünde ve zamanında ödemeyi garanti ederseniz taze, 2,5 yaprak mahsulü almış olursunuz.

Başlık : BENCEDE
Yazan : yahya TAŞ Tarih - Saat : 2010-02-09 - 08:39:09

KATILIYORUM ( 0 )
KATILMIYORUM ( 0 )

Meseleye genel baktığımızda kafamızın karışmamasi mümkündeyil. Bir çaykanunu atılmişortaya kimisi %100 karşısına kimi savunuyo, iki iktidar vekilinden biri birtarafa çekiyo biri başkabirtarafa,(ellerinde parçalanacak) üstüne üslük devri iktidarında özelbankalardan aldığı yüksek faizli kredilerle çaykuru batma noktasına getirmiş, bütün banka hesaplarına hacızkonmuş eski bir genelmüdür bile durumdan vaziyet çıkarmanı hesabini yapabiliyo. Allah C.C.çayımızın ve dolayesiyle hepimizin sonunu hayıretsin. Birmilyon kişiyi direkt,yetmişbeş milyonuda endirekt ilgilendiren milli içeceğimiz olan çayımızla ilgilenirken dıkkatli olmammız gerektiğine inaniyorum. bunedenle Latif Yazan bey e katılıyor,kendisini tebrik ediyorum. Herturlu mulahazadan uzak üreticimizi ve tüketicimizi mutlu edecek bir çaykanunu olmasini diliyorum. Hertürlü muhabbetimizin keyif kaynağı olan çayımız keyfimizi kaçıracak duruma gelmemelidir.

Başlık : 1970 lı yıllar
Yazan : ÖĞRETMEN HARUN Tarih - Saat : 2010-02-09 - 08:13:39

KATILIYORUM ( 0 )
KATILMIYORUM ( 0 )

1970 lı lise yıllarımızda Rahmetli İzzet Akçal ( İzzet amcamız)bir seferinde Çayeli ne gelmişti.Gazinonun bahçesinde halk etrafını sarmış bizler küçük olduğumuzdan görme hevesiyle oradaki ağaçlara çıktık.Halk Rahmetli vekile saldırıyor;yahu çay ikibuçuk yaprak olurmu,üç dört yaprak olmalı...
Rahmetli şunu söylüyor"Sayın hemşehrilerim.Çayın yaprağına takılıp kalmayın.O zamanla artacak yolu bulur.Şimdi bizlere düşen İlçemize bir iki tane daha çay fabrikası nasıl yapar da üç beşyüz insanımıza daha nasıl iş veririz..."O vekildi neyi düşünüyordu,şimdikiler neyi düşünüyor.O zaman ülke fakir,kişi başı gelir 2,3 bin dolar ,şimdi 10 bindir.Neyimiz eksilmiş.Yoksa kurtların sofrasının zenginleşmesi manevraları mi sardı dört yanımızı.Halkımızın uyanık olması çay çocuğu olan bizlerin anamız,babamız olan çayımızı satamayacğımızı haykırmalıyız...

Başlık : Çaydan Çalıya...
Yazan : O.K.YAZAN Tarih - Saat : 2010-02-09 - 07:27:53

KATILIYORUM ( 0 )
KATILMIYORUM ( 0 )

Çay'ı çay yapan,çalı da yapacak olan biz çay müstahsilleriyiz, Tarımı bitirmek isteyen güçlere dur diyebilecek olanda bizleriz;İş işten geçmeden“yeşil altınımıza” sahip çıkalım.

Başlık : ahh bı uyansakkk..
Yazan : c.okuyan Tarih - Saat : 2010-02-09 - 06:48:15

KATILIYORUM ( 0 )
KATILMIYORUM ( 0 )

sızınle aynı fıkırdeyim..ahh bı uyansakk..


Diğer Haberler

2012-02-06 - 09:16:29 - Çayeli, Pazar ve İkizdere'ye Yeni Hükümet Konağı

2012-02-02 - 22:40:46 - Rize'de Feci kaza , araçlar birbirine girdi

2012-01-31 - 16:14:04 - Çayeli SGK Merkezine Katkı Sağlayanlara Plaket Verildi

2012-01-30 - 23:56:30 - Kardan Adam Şenliklerinde Çaydosk'a Yoğun İlgi

2012-01-27 - 20:16:04 - Bakanların Rize Programı belli oldu

2012-01-26 - 11:09:16 - Rize Basın Merkezi Açılıyor

2012-01-25 - 15:33:33 - HES’lerin Dağların ve Derelerin Çocuklarına Yaptıkları…

2012-01-25 - 13:53:46 - Hizmet için TAŞ ALDI Hırsız oldu

2012-01-20 - 00:59:16 - Çayeli-Rize Dolmuş Trafiğini Rahatlatma Arayışları…

2012-01-19 - 19:31:36 - Çayeli'nde Çed Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak

2012-01-17 - 12:07:15 - Çayeli'nde Beklenen Kar Yağışı

2012-01-13 - 22:59:14 - KURTARMA EKİBİNE SENDE KATIL !!!

2012-01-13 - 19:18:23 - Rize 389 bin dolar ihracat yaptı

2012-01-10 - 15:34:08 - Gazeteciler günü kutlandı

2012-01-10 - 09:14:27 - MHP’den Kaymakam Ayaz’a Ziyaret

2012-01-09 - 16:57:32 - İnegöl Mobilya Rize’de Açıldı

2012-01-05 - 17:08:39 - Rize'nin başına devlet kuşu kondu

2012-01-03 - 18:18:35 - Rize'de 550 işletme kapandı

2012-01-03 - 18:05:00 - Rize Limanı’nın işlem hacminde arttış

2012-01-03 - 17:55:25 - İl Müftüsü Göreve Başladı

2011-12-30 - 15:40:59 - Müftü Serenli’den Veda Ziyareti

2011-12-29 - 17:50:52 - Çayeli’nin Sorunları Konuşuldu

2011-12-29 - 16:04:28 - Karal` Kurumları Ziyaret Etti.

2011-12-28 - 09:24:09 - Eksperlere bir soğuk duş da Karal'dan!

2011-12-27 - 09:40:15 - Başbakan’a güzergah mektubu

2011-12-26 - 22:48:17 - Çay Eksperleri Çaykur`a Yürüdü

2011-12-26 - 22:37:41 - Çayda kimyasal gübre kaldırılıyor

2011-12-25 - 16:04:57 - Yenice'den Rize'deki Park Sorununa Çözüm

2011-12-24 - 23:29:34 - Çayeli'nde Adile Sultan Derneği Kuruldu

2011-12-23 - 13:42:26 - Budama 10 Yıl uzatıldı

2011-12-21 - 19:42:54 - Sendikalar meydana indi

2011-12-20 - 15:05:07 - Çay toplamada yabancı işçi çalıştırdı hayatı karardı

2011-12-18 - 13:23:16 - Pazar sahilinde esrarengiz ceset

2011-12-17 - 20:01:28 - Rize'de Afet Konutlarını Kiraya Verdiler

2011-12-16 - 16:57:08 - Ovit ihalesi Şubat ta

2011-12-16 - 15:06:31 - Neşe Çay’a TÜYAP’ta Yoğun İlgi

2011-12-15 - 20:19:57 - İngiliz Elçi Rize yi sevdi

2011-12-15 - 18:53:22 - Batum’daki Ticaret Nimetinden Çayeli’de Faydalanmalı

2011-12-11 - 15:36:45 - Güneysu’da HES Durduruldu

2011-12-10 - 14:37:29 - Gürcistan'a kimlikle geçişler başladı

2011-12-06 - 11:58:27 - Yenice`ye Ziyaretler Devam Ediyor

2011-12-03 - 21:59:50 - Rize Kalesi Tarihi Mirastır

2011-12-01 - 14:39:52 - RİSİAD Başkanı Külünkoğlu güven tazeledi

2011-11-30 - 13:23:40 - Hikmet Ayar, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice'yi ziyaret etti

2011-11-30 - 11:21:54 - Yaş çayda KDV indirilsin talebi

2011-11-30 - 00:10:51 - Ovit'te sorun yok

2011-11-29 - 23:56:19 - Yeni Müdürden İlginç Uygulama

2011-11-29 - 23:45:44 - Köroğlu Memur der başkanı oldu

2011-11-29 - 19:11:37 - Ovit te 4 kişi mahsur kaldı

2011-11-27 - 21:56:50 - Vergi Rekortmenlerine plaket

2011-11-26 - 17:12:10 - Çaykent Yenileniyor

2011-11-25 - 14:06:50 - Senoz Vadisi’nde Organik Tarım

2011-11-25 - 13:51:40 - Başbakan'a pankartlı mektup

2011-11-25 - 13:38:51 - Çayeli Bakır da yeni sığınma istasyonu

2011-11-22 - 15:24:17 - Çay Çalıştayının Sonuç Bildirgesi Yayınlandı

2011-11-22 - 15:05:16 - Emniyet te Devir Teslim

2011-11-22 - 14:24:15 - Çayeli Yardımları Van’a Ulaştı…

2011-11-22 - 14:06:07 - Büyükköy Belediyesinden İlköğretim Okuluna Destek

2011-11-21 - 23:59:00 - Kahramanımız bile vardı!

2011-11-21 - 19:02:52 - Çayeli’nde hayır çarşısı açıldı

2011-11-21 - 10:14:38 - Türk Çayının Markalaştırılması; 2023 Vizyonu Çalıştayı Değerlendirmesi

2011-11-20 - 16:30:54 - Ziraatçılar çay için toplandı

2011-11-18 - 22:02:26 - Kivi fiyatı memnun etmiyor

2011-11-16 - 11:25:43 - Jandarmanın yeni yeri nihayet ihaleye çıkıyor

2011-11-16 - 10:44:26 - Çaykur Çay Paralarını Ödüyor

2011-11-15 - 23:47:05 - ÇAYKUR Yeni Fabrikalar Kuruyor

2011-11-15 - 14:38:14 - Kaymakamlar 2640 Rakımda Buluştular

2011-11-15 - 14:22:14 - Bomba ihbarında süt kapı çıktı

2011-11-15 - 14:16:09 - Mağdur ailelerden valiye ziyaret

2011-11-15 - 10:26:35 - Rize'de İş Garantili Kurs

2011-11-14 - 14:03:27 - Yeşil Altın Çay Markalaşıyor

2011-11-12 - 14:03:02 - Çayeli’ne Yılın İlk Karı Düştü

2011-11-11 - 22:36:16 - Rize`de Akşamüstü Gergin Dakikalar

2011-11-11 - 14:24:27 - Kivi hasadı başlıyor

2011-11-11 - 08:55:43 - Çayeli'nden Öteye Atina !

2011-11-10 - 19:17:43 - TOKİ Rize’ye Geliyor

2011-11-09 - 11:52:19 - Kendisini Döven Babasını Öldürdü

2011-11-08 - 15:43:18 - Federasyon'dan Karal'a Cevap Geldi

2011-11-07 - 14:57:22 - Çadırda Başbakan İzdihamı

2011-11-07 - 14:38:53 - Çayeli’nde Bakanlı Bayramlaşma

2011-11-03 - 19:40:05 - KOSGEB ten sertifika töreni

2011-11-02 - 14:08:52 - Senoz Vadisi'nde 4 Hes Projesi İçin Bilirkişi İncelemesi Yapıldı

2011-11-01 - 09:14:19 - Resul Usta; Şimdi Birlik Zamanı

2011-10-31 - 11:15:49 - Rize’de Trafik Sorunu Nasıl Aşılır?

2011-10-30 - 20:35:17 - Çayeli Muhtarlar Derneği Sesa Mehmet İle Yola Devam Dedi

2011-10-30 - 19:29:39 - Çay Üreticileri Ücret Kesintisine Tepkili

2011-10-29 - 14:11:16 - Çay tadımcıları belge aldı

2011-10-28 - 18:40:57 - Rize'de Cumhuriyet bayramına sönük tören

2011-10-27 - 20:30:51 - Kivi hasadi yapmayın!

2011-10-27 - 20:23:00 - Çayeli’nde Van’a Yardım Eli

2011-10-27 - 13:31:33 - 24 Şehidimiz İçin Çayeli’nde Mevlit

2011-10-26 - 19:19:58 - Başkan Bakırcı’dan Korkutan İtiraf

2011-10-26 - 19:04:13 - Büyükköy’de Türban Krizi

2011-10-25 - 18:14:37 - Çaydosk Karagöl’e Doldu

2011-10-25 - 17:55:11 - Çaykur, üreticiden 653 bin ton yaş çay aldı

2011-10-24 - 21:26:46 - Rize'de En Çok Yatırım Hangi İlçenin?

2011-10-23 - 20:25:30 - Çayeli'nden Gürcistan'a iş gezisi

2011-10-22 - 20:00:58 - Diyanet işleri başkanı Rize de

2011-10-21 - 15:12:05 - Çaydosk Borçka Karagöl’e Gidiyor

2011-10-19 - 14:40:08 - İşçileri Çaykur'u Mahkemeye Verdi

EN ÇOK OKUNAN

Yılmaz (Börekçi) Ailesinin Acı Günü
Yılmaz (Börekçi) Ailesinin Acı Günü devamı...

Aslan Atan Çayeline Veda Etti
Çayeli Milli Eğitim Müdürü iken Artvin İş Kur İl Müdürlüğüne Aslan Atan onuruna veda yemeği düzenlendi devamı...

Çaykur Rizespor’dan Çayeli’ne sürpriz ziyaret
Yoğun kar yağışı nedeniyle antrenman sahaları karlarla kaplanan Ç.Rizespor antrenman için Çayeli’ne geldi ve devamı...

Rize'de Feci kaza , araçlar birbirine girdi
Rize`de dün gece etkili olan kar yağışı nedeniyle Şeytan sokağında 7 araç birbirine girdi. devamı...

Çayeli Dernekleri Rizeli Vekillerle buluştu
Rize kökenli iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri, İstanbul'da düzenlenen programda bir araya gelip dostluk devamı...

EN ÇOK YORUMLANAN

Yılmaz (Börekçi) Ailesinin Acı Günü
Yılmaz (Börekçi) Ailesinin Acı Günü devamı...

Aslan Atan Çayeline Veda Etti
Çayeli Milli Eğitim Müdürü iken Artvin İş Kur İl Müdürlüğüne Aslan Atan onuruna veda yemeği düzenlendi devamı...

Vali'den Kürtçe kandil mesajı
Van Valisi Münir Karaloğlu, Mevlit Kandili nedeniyle, Tvitter'den Kürtçe mesaj yayınladı. devamı...

Çayeli Dernekleri Rizeli Vekillerle buluştu
Rize kökenli iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri, İstanbul'da düzenlenen programda bir araya gelip dostluk devamı...

Memur-Sen Verilen Sözün Tutulmasını İstiyor
Rize Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta, seçimlerden önce yapılan referandumla kabul edilen ve kamu görevlilerine to devamı...

GEÇEN YIL BUGÜN

Şairler Derneği görev dağılımını yaptı
Çayeli Şairler Deresi Derneği geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu genel kurul toplantısının ardından, yeni y devamı...

Çayeli'lilerin TT Arenada Maç keyfi
Çayeli'lilerin TT Arenada Maç keyfi devamı...

Rize U-14 Ligi Başladı
07.02.2011 Tarihinde Rize Ekrem Orhon Stadında U-14 (1997 ve daha küçük doğumlu sporcular) ligi maçları oynandı. devamı...
v2.0 © Copyright 2007 - 2012 ÇAY HABER - Tüm hakları saklıdır.
Künye  |   Sitene Ekle  |   Yazılım Geliştirme : Nurettin TOPAL