Genel başkanlığa seçilen Süleyman Soylu, Genel İdare Kurulu listesinde teşkilattan gelenler ile Çiller'e yakın isimlere yer verdi.

Eski Başbakan Tansu Çiller'in 'oğlum' dediği yeni DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, partinin yeni vitrinini teşkilat ağırlıklı oluşturdu. Soylu, dün ekibiyle birlikte Çiller'in genel başkan olduğu dönemde çalışma mekânı olarak kullandığı Celal Bayar Köşkü'ne yerleşti. Seçimden sonra çalkantı yaşayan DP'nin mayıs ayındaki olağan kongresinde yeniden bir genel başkanlık yarışının yaşanması bekleniyor.

DP'nin önceki günkü olağanüstü kongresinde, Çiller'in desteklediği Soylu ile eski Genel Başkan Mehmet Ağar'ın desteklediği Çağrı Erhan arasında üçüncü tura kadar süren genel başkanlık yarışının ardından partinin yönetim organı olan Genel İdare Kurulu (GİK) seçimi yapıldı. Soylu, listesinde teşkilattan gelenlerin yanı sıra Çiller'e yakın isimlere de yer verdi.

Ağar döneminde muhalefet saflarında yer alan ve Çiller ile temaslarını sürdüren eski DYP Grup Başkanvekili Turan Güven, GİK'e seçildi. Çiller döneminde milletvekili olan İbrahim Konukoğlu ile Erdoğan Sezgin'in yanı sıra eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz da DP'nin yeni vitrininde yer aldı. Soylu, kendi lehine adaylıktan çekilen yazar Nevval Sevindi'yi de listenin ilk sırasına koydu. Sevindi ile Güven'in Başkanlık Divanı'nda da yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Soylu, GİK'te, ağırlıklı olarak teşkilattan gelen ve il başkanlığı yapmış isimlere yer verdi. Eski Denizli Belediye Başkanı Ali Aygören'in de yer aldığı GİK'e, yüzde 10 kontenjanı çerçevesinde 5 kadın üye de girdi. Yeni GİK'te, Ağar döneminden sadece Ayla Özbek, Salim Ensarioğlu ve Veysi Şahin yer aldı.

Milliyet 

Editör: HABER MERKEZİ