Araştırmacı Yazar Adem İmdat Kesici yeni kitabı “Tarihi Olaylar ve Halk Edebiyatıyla Çayeli” çıktı.

“Tarihi Olaylar ve Halk Edebiyatıyla Çayeli” kitabının içerisinde Tarihi Olaylar, Çayeli Halk Edebiyatı, Şehit Yakınlarından Anılar, Adet Ve Geleneklerimiz, Yaşanmış Hikâyeler, Anlatılan Efsaneler, Uydurulan Masallar, Unutulan Adetler, Fıkra Gibi Olaylar, Halk Kültürü İzleri, İlginç Buluşlar, Hatıralar, Latifeler, Nükteler ve Şakalar yer almaktadır.

Adem İmdat Kesici kitabını kısa özetleyerek “bu kitabımda, Mapavri’den Çayeli’ne gelinceye kadar yaşanmış olan tarihi olaylar(işgal, savaş seferberlik, kıtlık), şehit yakınlarından anılar, halk edebiyatından örnekler yaşanmış hikayeler unutulan adetler, anlatılan efsaneler, uydurulan masallar, latifeler, nükteler, şakalar, fıkra gibi olaylar, anılar, hatıralar, ilginç buluşlar, araştırmalar ve derlemeler bulacaksınız ”dedi.

Kesici, “Bir Çayeli sevdalısı olarak okurlarıma sunduğum bu eserde Çayeli’nin tarihinden, kültüründen, edebiyatından esintilere ve duygulara yer vererek, yaşanmış hatıraları geçmişten geleceğe taşımak istedim. Bu vesile ile aziz Çayeli halkına en kalbi saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ