Rize’de geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 29 yaşındaki Özdemir Hazır’ın organları dört kişiye yaşama umudu oldu.

Yaklaşık 10 gün önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin tümörü şikayeti ile tedavi altına alınan Özdemir Hazır (29) geçtiğimiz gün geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Hazır'ın ailesi tarafından bağışlanan; sağ ve sol böbreği ile karaciğeri Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, kalbi ise organ nakli için Ankara'da 10 yıldır kalp bekleyen 49 yaşındaki bir hastaya nakledilmek üzere Sağlık Bakanlığı'na ait uçak ambulans ile Ankara’ya gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü ve Kalp Damar Cerrahisi Klinik idari sorumlu hekimi Doç. Dr. Şahin Bozok, 'Hastamız yoğun bakımda beyin cerrahlarımız tarafından yaklaşık on gündür takip ediliyordu. Ancak hastamızı kurtaramadık ama hasta yakınlarının duyarlığı sayesinde hastamız dört kişiye organlarıyla hayat verecek' dedi.

Evlatlarını kaybetmelerine rağmen bu ulvi görevi gerçekleştirerek bu bağışı yapan ve evlatlarının organları başka evlatlara hayat olmasını düşünen bu aile çok teşekkür ettiklerini söyleyen Bozok, 'Rize'de gerçekleştirdiğimiz bu organ bağışı operasyonu için herkese çok teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

ORGANLARI İLE 4 KİŞİYE HAYAT VERDİ

“OĞLUMUN ORGANLARI TOPRAK ALTINDA ÇÜRÜMEYECEK”

Hazır’ın acılı annesi Leyla Hazır ise yaptığı açıklamada oğlunun organlarının toprak altında çürümeyeceğini belirterek “Herkese, topluma, başka ihtiyacı olan hastalara bir umut, bir ışık vermesini istedim. Benim canım yandı, kimsenin canı yansın istemiyorum. Herkese umut olsun benim yavrumun organları. Ben bileyim ki yavrumun organları başkasına can vermiş, hayat vermiş. Ben onu istedim. Bütün topluma da örnek olsun. Ben acılı bir anne olarak söylüyorum. Herkes de bu duruma duyarlı olsun. Organlarını bağışlasın. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Bilsin ki yarın kendine veya yakınının bu organlara ihtiyacı olmayacak. Oğlumun beyin ölümü gerçekleştiği zaman doktorlarca oğlumun organlarının çok sağlam olduğunu söylediler. Bağışladığımız organlarla benim evladım bir kişiye değil, dört kişiye can verecek. Bunu bileceğim ya benim oğlum dört kişiye can vermiş, onları hayata bağlamış. Ben çocuğum adına mutlu olacağım' şeklinde konuştu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ