Bakanlar Kurulu’nun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, yaş çay ürünü destekleme priminden, ruhsatlandırılmış çay tarım alanlarında yaş çay üreten kamu veya özel sektörde cüzdan sahibi olan ruhsatlı üreticiler faydalanabilecek. Destekleme primi, işleme tesislerine ruhsatlı üreticiler tarafından satılan yaş çay yaprağı ürünü karşılığında, Ziraat Bankası tarafından Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü aracılığı ile üreticilere ödenecek. 

Son Başvuru tarihi 15 Kasım 

Ruhsatlı üretici olup, bundan önceki kararnameler ile destekleme priminden faydalanmak için işleme tesislerine başvuruda bulunan ve 2007 yılında da üreticiliği devam eden ruhsatlı üreticilerin belgeleri, 2007 yılı destekleme primi için de geçerli olacak. İşleme tesisleri tarafından, bu üreticilere 2007 yılında sattıkları çay miktarı üzerinden üretici başvurusu olmaksızın 2007 yılı destekleme primi tahakkuk ettirilecek. Ancak, işletmelere sattıkları çay nedeniyle, bu primden ilk defa yararlanmak isteyenler ile bu yıl farklı bir özel sektör yaş çay işleme tesisine yaş çay satan ruhsatlı üreticiler, 15 Kasım 2007 tarihine kadar gerekli belgelerle çay sattıkları işleme tesislerine başvuracaklar. 

Hatalı kayıt yaptıranlara prim yok 

Mücbir sebepler, savaş, destekleme priminden faydalanacak cüzdan sahibinin ölümü, yangın, deprem ve sel gibi tabii afetler dışında, belirtilen süre içerisinde istenilen belgelerle müracaatta bulunmayan kişiler ile listelerde ismi bulunmayan veya askı süresi sonuna kadar hatalı kayıtların düzeltilmesi için başvuru yapmayan kişiler, destekleme priminden yararlanamayacak.

Dünya

Editör: HABER MERKEZİ