Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükislamoğlu, 14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutlayarak, 2019 yaş çay taban kilo fiyatının destekleme ile birlikte 3 lira 50 kuruş olması gerektiğini söyledi.

ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Yaptığı yazılı açıklamada ilk olarak 14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutlayarak sözlerine başlayan Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükislamoğlu, “Dünya Çiftçiler Günü Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun kuruluş günü olan 14 Mayıs 1984 günü olarak yalnız bizde değil kuruluşa üye bütün ülkelerde Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanıyor. Bu kapsamda çiftçiliğin daha geliştiği, önünün verimli ve aydınlık olduğu yılların olmasını diliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi ‘Milli ekonominin temeli tarımdır. Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür. Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bu gün dünya üzerinde olmayacaktık.’ Sözleri çiftçimize verdiği değeri göstermektedir.

YAŞ ÇAY TABAN FİYATI 3,50 TL OLMALI

Çaykur’un depolarında kuru çay yoğunluğunun yaşandığı, özel sektör çaylarını piyasada satmakta zorluk çektiği bir dönemde üreticinin girdi maliyetlerinin yükselmesi sonrasında yaş çay fiyatının 3 lira 50 kuruş olması gerekmektedir. Geçen yıl gübrenin tonu 1150 lira civarındayken, bu yıl 2150 lira civarındadır. Gübre fiyatları yüzde doksan zam görmüştür. Belirlediğimiz bu fiyatın altında verilecek her birim zam, üreticinin mağdur edilmesi demektir. Yaş çay üreticilerimizin 2019 yılı için iyi hasatlar ve bol kazançlar dileklerimizi iletiyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ