Çaykur tarafından 2015 yılı yaş çay kampanyasının açılması ile birlikte Rize Ziraat Odası taban fiyatını açıkladı.

Çaykur tarafından 29 Nisan”da yaş çay kampanyasının açılacağının açıklanmasının ardından Rize Ziraat Odası Yönetim Kurulu toplanarak yeni sezon ile ilgili taban fiyat belirledi. Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Palaç Türkiye”de yılda 220 bin ton dolayında kuru çay üretildiğini, tüketimin ise 270 bin ton dolayında olduğunu belirterek “ Ülkemize yine bazı bölgelerden kaçak çay girmekte, Bu sektörün lokomatıfı Çaykur”dur bu yıl ilk kez 400 Kg kota uygulaması ile başlandı. Bu üretici için önemli bir adım, aynı zamanda Özel sektörü de dizayn edecektir” dedi.

Çay 1.750 Krş olmalı

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Palıç önceki yıl çay”a destekleme dahil 1.550 Krş verildiğini belirterek” Bu yıl yaptığımız istişareler sonucu taban fiyatın destekleme ile birlikte 1.750 Krş olması gerektiğini düşünüyoruz veya rakamın buna yakın olmasını bekliyoruz” dedi.

Üreticinin zamanında bahçeye girmesi gerektiğini belirten Palıç” Olgunlaşmış çay bahçesine üreticimiz mutlaka zamanında girmeli, hem kaliteli çay üretilir, hem de verim fazla olur, ayrıca Mhutarlar ile yaptığımız toplantıda işçi ücretlerinin saatlık 7 TL , günlük ise 70 TL olmasına karar verdik. Buna uyulmasını bekliyoruz. Kilo işi çay toplanması çay”ın kalitesiz olmasını sağlamakta” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ