Millî Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında, Rize’nin Çayeli İlçesinde Yamantürk Ortaokulu’nda 15-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında “TÜBİTAK Bilim Fuarı” açıldı.

Projenin Yürütücüsü olan Yamantürk Ortaokulu fen bilgisi öğretmeni Arzu KÜÇÜK, etkinlik hakkında fuar öncesi yapılan röportajda şu bilgileri paylaşmıştır;

“Türkiye genelinde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda 15-16 Mayıs 2014 tarihleri arasında okulumuzda düzenlenen ve yaklaşık üç aydan beri yoğun bir şekilde hazırlandığımız TÜBİTAK Bilim Fuarı projelerine akademik danışmanlık yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet KÜÇÜK ve öğrencilerine çok teşekkür ederim. Bu vesileyle projeye katılan kendi öğrencilerimi ve onları teşvik eden velilerimi de ayrıca tebrik ederim. Bu üç aylık sürede öğrencilerim, bilimsel araştırma sürecini yakından tecrübe ederek çok güzel çalışmalara imza attılar. 2015 yılında da benzer projelere katılmayı düşünüyoruz. Bu çalışmanın öğrencilerimin kariyer seçimlerine, okul derslerine yönelik ilgi ve başarılarına etkisinin olacağını tahmin ediyorum”

Yamantürk Ortaokulu’ndaki TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışını Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah YILDIRIM ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet KÜÇÜK birlikte yaptılar. Etkinliğe ayrıca, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Eğitim Fakültesi’nden çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencileri, öğretmenler, öğrenciler, okul aile birliği yöneticileri ve çok sayıda öğrenci velisi katılmıştır. TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında etkinlikte toplam 43 proje sergilenmiştir. Bu projeler, TÜBİTAK adına etkinliği izleyen Doç. Dr. Musa ÖZİL tarafından da denetlenmiştir. Fuarda sergilenen projeler arasında; atık yağdan biodizel üretimi, kuş gübresinden biogaz üretimi, çöpten elektrik üretimi, teknolojik tarım uygulaması ve havasız ortamda serbest düşme gibi çok sayıda dikkat çekici çalışma yer almaktadır.

 

Editör: HABER MERKEZİ