53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak, “Halkımızın sağlığı ile oynayacak bilgileri saklama lüksümüz yok. Bazı yaygın yalan haberlere itibar edilmemesini istiyoruz. Rize medyası olarak doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid 19) hastalığının son zamanlarda Türkiye'de de görülmesinin ardından sosyal medyada yayılan bazıhaberlerin yalan ve yanlış olduğunu belirten 53 Gazeteciler Derneği başkanı Mustafa Bayrak halkın sağlığını tehdit edecek konular ile ilgili halkın yanında yer aldıklarını söyledi.

Bayrak, koronavirüs olaylarını yakinen takip ettiklerini belirterek “Gazeteciler olarak bizim görevimiz halkımızı doğru bilgilendirmektir, Ülkemize yurt dışından gelenlerin bazılarında görülen virüs ile bu insanlarımız kontrol altına alındı. Son zamanlarda artan hasta sayısı elbette halkı tedirgin etmekte, bazı panik halleri yaşanmakta, bu tür paniklere gerek yok. Devlet gerekli tedbirleri almış ve devletimize güvenmek zorundayız. Vatandaşlarımızın belirtilen tedbirleri alması virüsten korunmaları için yeterli olacaktır” dedi.

'Devletimize Güvenmek Zorundayız'

Bayrak, devletin aldığı tedbirlerin uluslararası devletler tarafından alınmamasının sonucunun gelişmiş ülkelerde çok sayıda vakaların yaşandığını belirterek, “Kendini akıllı sanan bazı Avrupa ülkelerinde hızlı yayılan virüs vakalarının sonuçlarını ekranlardan izliyoruz. Ülkemiz bu konuda gerekli tedbirleri önceden aldı ve devletimize güvenmek zorundayız” dedi.  

'Halkımızı Doğru Bilgilendirmeye Devam Edeceğiz'

Rize'de alınan tedbirler doğrultusunda şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirten Bayrak, 'İlimizde alınan tedbirlere halkımız itibar gösterdi. Virüs en rahat toplumun yoğun olduğu yerlerde yayılır. İlimizde bugüne kadar her hangi bir vaka gözükmedi, bu gözükmeyecek anlamına gelmez ancak bizler tedbirlerimizi aldığımız sürece kendimizi ve yakınlarımızı korumuş olacağız. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılacağını düşünüyorum. Önemli olan tedbirlerimizi alabilmek, bu konuda yapılan uyarılara dikkat etmeliyiz. Sanalda yapılan yalan haberlere daha çok itibar edilir hale geldik. Sanal alemde yapılan haberler ile ilgili savcılık gerekli soruşturmaları yürütmektedir. Rizeli gazeteciler olarak halkımızı doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ