29 Mart yerel seçimleri belediye başkan adayları için yapılan hummalı çalışma kadar mahalle ve köy muhtarları içinde adaylık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çayeli’ne bağlı Yaka Mahallesi muhtar adayı Rıza Kalyoncu, 29 Mart ta yapılacak yerel seçimlerde neden aday olduğunu, projelerini ve seçim sürecinde neler yaşadığını sitemize anlattı.

Sizin gözünüzle Yaka mahallesini kısaca okuyucularımıza anlatır mısınız?

Öncelikle ÇAYHABER e benimle böyle bir röportaj ettiği için teşekkür etmek istiyorum. Yaka Mahallesini sizlere acizane kısaca anlatmak istiyorum. Mahallemiz, çevre mahalle ve köylerden gelen vatandaşlarımızın ikamet ettiği şirin bir meskenimizdir. Ayrıca mahallemizde bir Çaykur’a ait çay fabrikamız, iki okulumuz, iki camimiz ve de Çaykent sitesi, Yakakent sitesi ile Yeşilkent konutları yerleşim yeri bulunan sakin bir mahallemizdir. Mahallemizin güneyinde Yeni cami mahallesi, batısında Cafer paşa mahallesi, doğusunda ise Eski Pazar mahallesiyle çevrilidir. Yaklaşık 2000 kişinin ikamet ettiği mahallemiz sıcakkanlı insanlarıyla tanınmaktadır.

Çayeli Yaka Mahallesi muhtar adayı olarak kendinizi kısaca tanıtırmısınız?

Adım Rıza Kalyoncu 1977 Çayeli doğumluyum. Öğrenim durumum lise mezunu olmakla beraber evli olup 15 senedir Çaykent Sitesinde oturmaktayım. Çaykent Sitesinde 5 senedir F Blok’ta yöneticilik yapmaktayım. Yaka Mahallesinden Altınbaş ailesinin torunuyum.

Yaka Mahallesinde sizi aday olmaya yönlendiren sebepler nelerdir?

Aday olmamadaki sebepler, daha öncede belirttiğim gibi Çaykent sitesinde apartman yöneticili yapmam nedeniyle görmüş olduğum eksikliklerin giderilmesi anlamında aday olmayı düşündüm. Bu eksikliklerin başında, yerel yöneticilerin mahallemizle ilgili daha verimli olabilmeleri için, mahallemizin yaşam kalitesini artırıcı sosyal faaliyetleri yapmak için, mahallemizde alt yapı ve çevre düzenlemesi anlamında yaşanan eksiklikleri gidermek için ve mahallemizde birlik beraberliği sağlamak için aday oldum.

Mahallenin yerlisi olmadığınız söyleniyor. Bu konuda Yaka Mahallesi sakinlerinden tenkit alıyor musunuz?

Külliyem yalan… Yaka Mahallesinde büyüklerimizde bilirler ki ben Ali Osman Altunbaş’ın torunuyum. Yerlisi olmadığımı iddia eden kişilere cevabım 15 seneden bu yana ailemle birlikte Çaykent’te ikamet etmekteyim, Çaykent’te yaşayan insanları Yaka Mahallesinden saymıyorlarsa onları Yaka Mahallesi sakinlerine havale ediyorum. Daha nasıl yerlisi olunabilinir. Bu düşünce nasıl bir düşüncedir, hangi çağda yaşıyoruz diye sormak istiyorum…

Çayeli’ndeki kurumlarla ilişkileriniz nasıl?

Köklü bir aileye mensup olman vesilesiyle ilçede tanınan bir kişilik olma özelliğimiz geçmişten bugüne gelmektedir. Ayrıca Çayeli’nde esnaflık yapmaktayım. Bu nedenle ilçe deki bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla çalışma yeteneğine sahip olduğumu düşünüyorum.

Muhtar olarak seçilmeniz durumunda okuyucularımıza çalışacağınız ekibiniz, azalarınızı tanıtır mısınız?

Tabii ki…

1- SEFER GÜLER : EMEKLİ VE ESNAF

2- ALİ HACIOĞLU : ESNAF

3- HASAN SAKLI : İNŞAAT USTASI

4- CEMİL KORK : ESNAF ÇAYKENT SİTESİ YÖNETİM KURUL ÜYESİ

5- KERİM KAMİL : MUHASEBECİ

6- MUSTAFA ADALI : ESNAF

7- FATMA MARANGOZ : EV HANIMI

Muhtar olmanız durumunda Yaka Mahallesindeki projelerinizden bahseder misiniz?

1. Çaykent ve çevresindeki konutları sel baskınlarına karşı önlemler alarak su baskınlarından zararsız çıkmalarına çalışacağım.

2.Yaka Mahallesi'nin temizliğine önem vereceğim.

3.Büyükköy yolu Çaykent bloklarına doğru kaymaktadır , bunu önlemek için kara taş duvarı yapılmasına çaba sarf edeceğim.

4.Çaykent Bloklarının orada yapılan parkın ve şehitliğin herzaman temiz olmasına, hizmet verecek durumda olmasına uğraşacağım.

5.Mahallemizdeki çevre düzenlemelerini gözden geçirip, varsa eksik durumların giderilmesine uğraşacağım.

6.Yaka Mahallesinde bulunan ışıklandırma sistemlerinin düzenlenmesini ve eksiklerin giderilmesi için çalışacağım.

7.Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan camiilerimizin ve okullarımızın eksiklerinin giderilmesi için çaba sarf edeceğim.

8.Çaykent ve çevresinde çocuklar ve bizler için karşıdan karşıya güvenli geçmek için trafik ışıklarının takılması için çalışacağım.

9.Çayelindeki mezbahanenin Çaykent ve diğer konutları tehdit etmemesi için tüm gücümle çalışacağıma emin olabilirsiniz.

Yaka Mahallesi muhtar adayı olmamı desteklerseniz Yaka Mahallesinin hayat kalitesini artırmak için daima hizmet politikasını hayata geçireceğim.

Editör: HABER MERKEZİ