Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü Başkanı Hamit Turna, yaptığı açıklamada Rize’de yağmur ve sis turizminin düşülmesi gerektiğini söyledi.

Yılın büyük bir bölümünü yağışlı geçiren Rize ‘de yağmur ve sis turizmi düzenlenmesi için öneri getirildi. Rize Deniz İhtisas Spor Kulübü Başkanı Hamit Turna, yaptığı açıklamada ülkenin en yağışlı ili olan bölgede ve Rize ‘de yağmur ve sis turizminin bu güne kadar hiç düşünülmediğini belirterek turizm yörenin özelliklerine dayanması halinde gelişeceğini söyledi.

Turna, “Türkiye’nin birçok yeri sıcaktan kavrulurken yağmurlu veya sisli bir havada yürüyüş yapmak, bir kamelyada oturup yemek yemek, bir ocakta taze mısır pişirmek, bir dostla sohbet etmek, yağmurun müziğiyle bir minderde uyumak ve bir avluda horon oynamak kadar güzel bir şey olamaz. Çocukluğumuzda yağmurlu ve dalgalı havalarda dalga sörfü yapardık, dalgalarla güreş tutardık. Romantik bir İngiliz ressam Londra’nın sisini çizdi, Londra’nın sisi meşhur oldu. Yağmur ormanlarını hepimiz biliyoruz. Rize’de bir yağmur tatil köyü kuralım. Çatıları sacla kaplı olsun evlerin, kamelyaların. Çevrelerinde su kanalları olsun. Yağmurun suyu bu kanallara aksın, kanallarda balıklar yüzsün. Yağmur ve sis turizmini geliştirmeliyiz” diye konuştu.

 

hopam 

Editör: HABER MERKEZİ