Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaptığı inceleler esnasında; meslek liselerinin önemine vurgu yaptı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, beraberinde Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ve diğer yetkililerle birlikte Merkez İlçede eğitim ve öğretim veren Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ziyaret ederek, faaliyetler hakkında okul idarecilerinden bilgiler aldı.

Ziyaret esnasında meslek atölyelerinde de incelemelerde buluna Vali Bektaş, okul bünyesinde bu yıl oluşturulan ‘Hasta ve Yaşlı Bakım’ bölümü atölyesinin açılışını yaptı.

Atölye açılışı esnasında mesleki eğitimin önemine değinen Vali Bektaş, “Meslek liseleri ile akademik liseler arasında dünyada kabul görmüş oran %65-70 meslek lisesi, %35-30 akademik lisedir. Bu oran Rize’de %55 akademik lise, %45 meslek lisesi şeklinde. Ülkemiz genelinde nitelikli ara eleman, meslek elamanına yoğun ihtiyaç duyulduğu bu dönemde, bizim bunu kendimize dert ederek en kısa sürede düzeltmemiz ve genel kabul görmüş oranlara getirmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

Yaşlılara saygının Türk kültürünün bir özelliği olduğunu belirten Vali Bektaş, “Günümüzde; her alanda olduğu gibi, yaşlanma ile ortaya çıkan fiziksel, ruhsal ve sosyal yetersizliklerinin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla sosyal bakım hizmeti verebilecek ara eleman ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Okul bünyesinde açılışını yaptığımız bu bölüm ve atölyede yetişecek öğrencilerimiz, yaşlı ve hasta bakım hizmeti konusunda gerekli bilgi, beceri ve değerleri bütünleştirip bu alandaki ihtiyacı bir ölçüde karşılamış olacaklar” dedi.

Daha sonra Dyned yabancı dil programı ile eğitim verilen sınıfı ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Vali Bektaş, “Rize’de bilgisayar destekli eğitim konusunda Dyned yabancı dil programına ve kodlama projesine çok önemsiyoruz.  Milli Eğitim Bakanlığınca hizmete sunulan Dyned projesine daha yeni yeni başladık sayılır. Çocuklarımızın birkaç sene boyunca bu proje ile dil öğrendiğini düşünün. Hemen hemen hepsi belki çok iyi İngilizce konuşamayacak ama en azında günlük hayatta kendilerini rahatlıkla ifade edebilecek düzeyde İngilizce öğrenmiş olacaklar” şeklinde konuştu.

Vali Bektaş, incelemelerinin son bölümünde İstiklal İlkokulunu da ziyaret etti. Ziyaret esnasında öğrenciler ve Vali Bektaş arasında sıcak ve samimi anlar yaşandı.  

Editör: HABER MERKEZİ