Microsoft, San Francisco’da düzenlenen Build Geliştiriciler Konferansında “Windows 8 ve daha fazlası” olarak tanımladığı Windows 8.1 güncellemesinin ön izleme sürümünü kullanıcıların beğenisine sundu.

Windows’tan Sorumlu Başkan Yardımcısı Julie Larson Green, Microsoft CEO’su Steve Ballmer ve diğer Microsoft yöneticileriyle birlikte gerçekleştirilen sunumda Windows 8.1 ön izleme sürümünün kişiselleştirmeye dair yenilikleri, Bing destekli arama işlevi ve işletim sistemi ile birlikte gelen yeni önyüklü uygulamalar tanıtıldı. Windows 8.1’i geliştirirken kullanıcıların isteklerine de önem verdiklerini belirten Larson Green, tepeden tırnağa yenilenen Windows 8'in en geniş tablet ve PC desteğine sahip işletim sistemi olduğunu ifade etti.

Windows 8’in uygulama geliştiriciler için en verimli platform olduğunu vurgulayan Windows Program Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Antonie Leblon, yenilenen arayüzü ile windows mağazasının getirdiği yeniliklerden, windows mağazası hediye kartlarının avantajlarından ve zenginleştirilmiş uygulama deneyiminden bahsetti.

Konuşmalarda ayrıca Facebook kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği resmi Facebook uygulaması, Apple iPad için yılın uygulaması seçilen kişiselleştirilebilir magazin dergisi Flipboard ve Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) uygulamalarının Windows platformunda yer alacağı belirtilirken uygulamaların ne zaman çıkacağı hakkında bilgi paylaşılmadı.

Ücretsiz olarak sunulan Windows 8.1’in ön izleme sürümü Windows Mağazası ve ISO dosyası aracılığıyla indirerek Windows 8.1’in sunduğu yeniliklerden faydalanabilirsiniz.

(tamindir)

Editör: HABER MERKEZİ