Henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen, evin ya da mahallenin 'bilgisayar kurtları' tarafından çoktan kurulmuş ve denenmiş olan Windows 7, belki ilk defa bu kadar son kullanıcı odaklı yenilik ile geliyor.

Microsoft'un yıllardır neden işletim sistemlerine eklemediğini sorguladığımız birçok özellik, Windows 7 ile hayatımıza 'varsayılan olarak' girecek.

Windows 7'nin hayatımızı nasıl kolaylaştıracağını ve neden yeni işletim sistemini heyecanla beklememiz gerektiğini anlatacağımız bu yazı dizisine ilk olarak genel sistem özelliklerinden başlayalım:

İşletim Sisteminin Kara Kutusu

Çevrenizde 'fahri teknik servis' olarak bilinen biriyseniz, eş dostun aynı hatalarını defalarca kez düzeltip onarmaktan yorulmuş olmanız muhtemel. Microsoft, acınızı bir nebze olsun hafifletmek için Windows 7'ye Problem Steps Recorder adlı bir araç ekliyor.

Arkadaşlarınızdan birinin(veya sizin) herhangi bir programla sıkıntı yaşaması durumunda tek yapması gereken Start tuşuna basıp 'PSR' yazdıktan sonra Enter'a basmak.

Bunun ardından Start Record'a tıklandığında, Problem Steps Recorder her tıklamayı ve klavye vuruşunu kaydedip ekran görüntüleri alıyor ve tüm bunları tek bir MHTML dosyasına kaydedip kolayca e-postaya eklenebilecek hâle getiriyor.

 

Editör: HABER MERKEZİ