Dilek ASLAN

Gençlik Ve Spor Genel Müdürlüğünce Düzenlenen İller Arası En İyi Web Sitesi (Web Cup) Yarışması Sona Erdi. İki Bölümden Oluşan Yarışmanın İki Aşamasında Da Rize Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü İkincilik Elde Etti.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce Düzenlenen iller arası en iyi Web Sitesi (WEB CUP) yarışması sona erdi. İki aşamadan oluşan yarışmaların her iki bölümünde Rize Gençlik ve Spor il Müdürlüğü Web Sitesi her iki aşamada ikincilik elde etti. Yarışma sonuçları www.gsgmwebcup.gov.tr sitesinde resmi açıklamayla yayınlandı. Yayında:

008 GSGM İL MÜDÜRLÜKLERİ WEBCUP YARIŞMASI SONUÇLANDI

2006 Yılında 58 Spor Federasyonunun katılımıyla ilki gerçekleştirilen GSGM WEBCUP yarışması, bu yıl 81 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü katılımıyla düzenlendi.Yarışmaya 78 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, sahip oldukları resmi web siteleriyle katıldı ve yarışmanın birinci aşamasında ilk 20'de yer alan web siteleri, ikinci aşamada yarıştı.

İkinci Aşama Değerlendirmesini tamamlayan 2008 GSGM WEBCUP YARIŞMA Değerlendirme Jürisi,Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Web sitesini (www.tekirdag-gsim.gov.tr) birinciliğe, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Web Sitesi (www.rizegsim.gov.tr ) ikinciliğe ve Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Web Sitesini (www.adiyaman-gsim.gov.tr ) üçüncülüğe layık gördü.

Jürisini gazetelerin iletişim editörleri ile web yöneticilerinin oluşturduğu GSGM WEBCUP Yarışmasında bundan sonra spor kulüpleri arasında heyecan yaşanacak. Ekim ayında başlayacak yarışmada 'En İyi Spor Kulübü Web Sitesi' seçilecek.

Yarışmada dereceye giren Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin ödülleri, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat BAŞESGİOĞLU ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet ATALAY'ın katılımıyla daha sonra verilecek.

Jürinin değerlendirmesi sonucu, ilk 20'ye giren il müdürlüklerinin sıralaması şu şekilde:

1.Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

2. Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

3. Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

4. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

5. Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğ

6. Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

7. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

8. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

9. Adana Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü

10. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

11. Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

12. Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

13. Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

14. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

15. Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

16. Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

17. Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

18. Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

19. Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

20. Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü

Denildi.

Bu arada yarışmada ikincilik elde edilmesinin kolay olmadığını vurgulayan Rize Gençlik ve Spor il Müdürü Ömer Yılmaz sitenin sürekli geliştirilerek daha iyi hizmet verebilmesi adına çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce 2006 yılında ilki yapılan en iyi web sitesi yarışmalarının iletişim, tanıtım ve hizmetlerin toplumla paylaşımı açısından büyük önem taşıdığına dikkati çeken il Müdürü Yılmaz şunları söyledi:

Rize Gençlik ve Spor il Müdürlüğü olarak sitenin hizmetlerin vatandaşlara daha kolay ulaştırılması, iletişim teknolojini zamansal kazanımda etkinliğinin bilincindeydik. Daha önce arkadaşlarımızın oluşturdukları sitenin geliştirilmesi için şubat ayında bütün özellikleri kendimize ait özel yazılımlı bir site hazırladık. Aradan iki ay geçmeden yarışmanın duyurusu yapıldı. Kıs bir süre de 81 il arasında ilk elemelerde her iki aşamada da ikinci olduk. Elbette iyi bir sonuç. Bir düşünürün ifadesiyle “ Birinciler, ikincilerin gücüyle önem kazanırlar” sözünü hatırlatmak isterim. Ancak bundan sonraki hedefimiz sadece birinci olmak değil örnek site olarak yerimizi almamız olacak. Sitede katkısı bulunan tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyor, yarışmada görev alan juri üyeleri ve koordinasyon kurulunu da teşekkür ediyorum.

Öte yandan, Komisyon Başkanlığını Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Yunus Akgül’ün yaptığı yarışmada Şehnaz Yeygel yarışma Direktörü, Yasemin Gök ile Bilgehan Demirelli ise Direktör Yardımcısı olarak görev yaptı.

Başkanlığını Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Esat Yılmaer’in yaptığı yarışmanın Juri üyelikleri ise; Adem TOKDEMİR (LOG Dergisi - Yazı İşleri Müdürü), Çiğdem TORAMAN (MİLLİYET Gazetesi İnternet Koordinatörü), Hasan ERİŞ (CUMHURİYET GAZETESİ Ekonomi Servisi Şefi), Melih Bayram DEDE (YENİ ŞAFAK Gazetesi/Internet Yayınları Editörü), Necdet ÇALIŞKAN (CUMHURİYET GAZETESİ), Vahit YAZGAN (ZAMAN Gazetesi), Timur SIRT (SABAH Gazetesi), Yahya ERKILIÇOĞLU (TÜRKİYE Gazetesi Bilişim Editörü), Barış NEVRES (PCNET DERGİSİ Yayın Yönetmeni), Ekim Nazım KAYA (Tele.com.tr Dergisi Yayın Yönetmeni), Engin GEDİK (DÜNYA Gazetesi Bilişim Yayınları Koordinatörü), Ercan ARSLAN (DÜNYA Gazetesi Bilişim Yayınları Koordinatörü), Güçlü DOĞAN (PCTECH DERGİSİ Genel YAYIN YÖNETMENİ), Kerem ÖZDEMİR (Fortune Dergisi Teknoloji Editörü), Kıvanç TANRIKULU (PCNET Dergisi İnternet Editörü), Murat YILDIZ (BYTE Dergisi Yayın Yönetmeni), Selçuk İSLAMOĞLU (CHIP Online), Selçuk ŞENOL (BYTE Dergisi Yazı İşleri Müdürü), Taner GÜDÜKOĞLU (PCWORLD Dergisi Yazı İşleri Müdürü), Hakan AYBAR (TRT Bilişim Rüzgarı Yapımcı-Yönetmen), Tolga KIZILKAYA (TRT Bilişim Rüzgarı Bilişim Rüzgarı Program Dnş.), Erhan TELLİOĞLU (NTV)’den oluştu.

Editör: HABER MERKEZİ