Dünya genelinde yayılan koronavirüsün Türkiye'de görülmesinden sonra tedbirler üst düzeye çıkarıldı. Koronavirüse karşı dirençli olunması için hijyen ve beslenme önem taşıyor. Doktorlar, çayın virüsün boğaz florasına yapışmasını önlediğini belirtti.

Koronavirüs vakasının Türkiye'de görülmesi sonrasında tedbirler artırıldı. Doktorlar 'Güçlü bağışıklık nasıl sağlanır?' sorusuna cevap verirken, çayın önemine de değindi.

Doktorlar çayın, virüsün boğaz florasına yapışmasını önlediğini ifade etti. Toplu taşımadan indikten sonra, dışarıdan eve geldikten sonra ve günün bir çok sürecinde çay, ıhlamur veya adaçayından birini mutlaka tüketilmesi gerekildiği ifade edildi.

Doktorların bu demeçlerinin ardından çay tüketimi vatandaşlar tarafından yükseltildi. Özellikle karışım çaylarına ilgi duyan vatandaşlar, marketlerden bu tür çayları temin etmeye başladı.

-      Neşe Çay’dan özel karışım çay

Ankara, Hamamönü’nde vatandaşlara hizmet eden Neşe Çay Evi, kendine özel karşımı çayı ile vatandaşların ilgi odağı oldu. Zencefil, tarçın, hibisküs, papatya, yeşil çay, beyaz çay ve orman meyvelerini barındıran çay, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor.

İş yeri sorumlusu Yunus Şahin yaptığı açıklamada, özel karışım çayının son günlerde ilgi gördüğünü ve doktorların virüse karşı çay önerisin ardından insanların bu çayı tercih ettiğini belirtti.

İlgi gören özel karışım çayı, Neşe Çay bayilerinden satın alınabiliyor.

Editör: HABER MERKEZİ