Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı olan Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ile diğer vekil Hasan Karal, Rizelilerin Ankara’daki mekanı olan Rize Konağı’nda Ankara Rizeliler Derneğinin misafiri oldular.

vekiller-rize-konagi1

Altındağ-Hamamönü’ndeki Rize Konağı’nda ağırlanan Rize Milletvekilleri Yazıcı ile Karal; yöresel tatların ağırlıklı olarak bulunduğu kahvaltıdan sonra, ülkede ve Rize’de yapılan icraatları anlattı. Rizelilerin dernekçilik faaliyetleri üzerine yapılan uzunca sohbette; Ankara’da 18-24 Mart 2015 tarihlerinde 6’ncısı yapılacak olan ve artık geleneksel hale gelen “Rize Tanıtım Günleri” ile ilgili fikir teatisinde bulunuldu.

Vekillerin, geçen yıl yapılan “Rize Tanıtım Günleri”nden elde edilen gelirle Kızılay İnkılap Sokakta alınan mülkün en kısa zamanda tamirat ve tefrişatının yapılarak Rizelilerin hizmetine sunulacak olmasının sevindirici olduğunu ifade ettikleri belirtildi. Ankara Rizeliler Derneği yöneticileri; bu yıl yapılacak olan“Rize Tanıtım Günleri”nden daha fazla bir gelir elde etmeyi hedeflediklerini ifade ederek, daha iyi bir yatırım yapılması için çaba sarf edeceklerini, akabinde de Ankara’da daha toparlayıcı ve barışçı bir sivil toplum örgütlenmesine gideceklerini vurguladı.

vekiller-rize-konagi2

Bunun için her Rizelinin sorumluluk bilinci ile hareket etmesi ve yapıcı tutum sergilemesi gerektiği, bir sonraki yıl da barış ve kardeşlik duygularının yoğun olduğu bir atmosfere, sürece girilmesi gerektiği konularına vur yapıldığı bildirilen programda, sıcak bir atmosferde sohbete devam edildiği belirtildi.

Toplantıya; Milletvekillerinin yanı sıra Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve Ankara Rizeliler Derneği Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Ardeşen Derneği Başkanı Ahmet Üstoğlu, Güneyce Eğitim, Kültür, Sağlık, Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Kamil Günaydın, Kalkandereliler Derneği Başkanı olan Rize Dernekleri Federasyonu ve Ankara Rizeliler Derneği Başkan Yardımcısı İdris Kansızoğlu, Başkent Rize İkizdereliler Derneği Başkanı olan Rize Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı, aynı zamanda Ankara Rizeliler Derneği ve Güneyce Vakfı Genel Sekreteri Hızır İnan, Çayelililer Derneği Başkanı Galip Karaoğlu, Haçapit Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı olan Ankara Rizeliler Derneği Saymanı Turgay Şanal, Ankara Kalkandere Yolbaşı Derneği Başkanı ve Ankara Rizeliler Derneği yönetim kurulu üyesi Cemil Armağan, Şimşirli Köyü Derneği Başkanı olan Başkent İkizdereliler Derneği Başkan Vekili ve Ankara Rizeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Zehir, Rize Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri ve Ankara Rizeliler Derneği yönetim kurulu üyesi Hulusi Nurhan Bulak, Rize Dernekleri Federasyonu ve Ankara Rizeliler Derneği Başkan Yardımcısı Hanefi Günaydın, Ankara Rizeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Nurettin Parıltı, Cengiz Ekşioğlu, Metin Aydın, İbrahim Haberal, Hüseyin Dizdaroğlu, Ankara Rizeliler Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Bahattin Karagöz ve Gençlik Kolu Başkanı Zafer Küçük katıldılar.

vekiller-rize-konagi3

vekiller-rize-konagi4

vekiller-rize-konagi6

Editör: HABER MERKEZİ