AK Parti Rize Milletvekili ve Sağlık Komisyon üyesi Dr. Lütfi Çırakoğlu Mecliste çıkarılan sigara kanunu ile ilgili yaptıkları çalışmayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Geçen hafta TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Ak Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdal ve Komisyon üye Milletvekilleri tarafından TBMM Genel Kurulunda Tütün Mamullerinin zararlarının önlenmesine dair kanun mecliste kabul edildi.

Bu kanunla ilgili Meclisin 44. birleşiminde söz alan, Ak Parti Rize Milletvekili ve Sağlık Komisyon üyesi Dr. Lütfi Çırakoğlu, meclis kürsüsünden bu yasa ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Rize Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu;' Bugün yasalaşması için günlerdir üzerinde çalıştığımız, sessiz intihar olarak da ifade edilen sigara kullanımıyla insanlar arasında çok ilginç ilişki bulunmaktadır. Bu hain, ikiyüzlü arkadaşlığın yüz yıllar öncesine dayanan geçmişi vardır. Hain, çünkü arkadaşını arkadan hançerliyor. Adeta tek başına terörist gibi her yıl 100 binden fazla insanımızın canına kıyıyor. Sigaranın insan organizmasına zarar vermediği hiçbir organ ve hücre yoktur. Sigara beyin hücrelerinden, akciğere, kalp, damar ve üretim sistemi hücrelerine kadar hemen hemen her hücreye etki etmekte, kanserden kısırlığa kadar birçok hastalığa sebep olmaktadır. Sigara yandığı zaman bin santigrat ısı oluşturmakta, sigara dumanında 4 bin ila 6 bin civarında zararlı madde ortaya çıkmakta, bunun 40 ila 50 kadarının kansere sebep olduğu bilinmektedir. Nikotin bilinen en önemli madde olmakla birlikte, sigara dumanında DDT’ ten fare zehri olarak bilinen coumadin’e kadar binlerce madde ortaya çıkmaktadır. Unutmayalım, her sigara bir Çernobil demektir. '.diye konuştu.

Karadeniz 

Editör: HABER MERKEZİ