Güneysu Halk Eğitimi Merkezi idarecileri ve kurs öğretmenleri, ziyaret ettikleri Vali Ersin Yazıcı'ya sergi ziyaretlerinde yapmış oldukları ebru tablosunu hediye etti.  
 
Müdür Yardımcıları Hasan Polat, Hikmet Yanık ve eğitmen Müyesser Çolak ile birlikte ziyaret ettiği Vali Yazıcı'ya faaliyetleri hakkında bilgi veren Güneysu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan Yığcı, Rize eğitimine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
 
ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYOR…
Vali Yazıcı, çeşitli kurslarla halkımızın tüm kesimlerine eğitimler verilen Halk Eğitimi Merkezinin, toplumumuzun sosyal ve kültürel seviyesinin gelişmesinde önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.
Kursların durumu hakkında Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan Yağcı'dan bilgi alan Vali Yazıcı, açılan kursların mesleki açıdan büyük kazanımlar getirdiğini ve bu kurslar sayesinde vatandaşların kendi işini kurmasının kolaylaştığını söyledi.
 
 
BİLGİ TOPLUMU HALİNE GELİRİZ…
Halk Eğitimi Merkezlerinin son yıllarda gayet başarılı işlere imza attıklarına dikkat çeken Vali Yazıcı, 'Eğitimin sürekliliğine inandığımızda, hayatımızın içerisindeki etkinliğini arttırdığımızda bilgi toplumu haline geliriz. Eğitime ne kadar önem verir ve ne kadar donanımlı ve bilgili gençler yetiştirirsek geleceğe de o kadar iyi hazırlanmış oluruz. Bir milletin, bir halkın en özgün kültürü ve yaşam biçimini yansıtan eserlerin, gelecek kuşaklara çok iyi anlatılması ve öğretilmesi gerekiyor.' dedi.
 
SUYUN ÜZERİNE RESİM YAPMAK…
29 Mayıs 2015 tarihinde Güneysu Halk Eğitimi sergisinde kurs öğretmeni ile birlikte ebru çalışan Vali Yazıcı, lale figürü çizmişti. Ebru sanatı ile suya lale motifi işleyen Vali Yazıcı, ebru sanatının yabancısı olmadığını hünerli elleriyle kanıtlamıştı. Ziyarette, Güneysu Halk Eğitimi yetkilileri eline aldığı fırçalarla suyun üzerine resim yapan Vali Yazıcı'ya ebru tablosunu teslim etti.
 
 
SUYUN ÜZERİNDE HAYAT BULUYOR…
Kültürümüzü canlı şekilde tutmalıyız diyen Vali Yazıcı, ebru sanatının kültür ve sanat tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Ebru sanatının gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, 'Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızı canlandırmaya yönelik yapılan faaliyetler bizim için önemli. Bu gibi yapılan etkinlikler takdire şayandır, biz de sonuna kadar buna destek veriyoruz.  Ebru sadece çizgilerden ibaret değil, Bu sanatları yeni nesillere aktarabilirsek bu tarz güzelliklerinde yaşamasını sağlamış oluruz. Ebru sanatı bizim geleneksel sanatımızdır.  Suyla renklerin dansının en güzel örneklerinin ortaya konduğu bu sanata ilgi göstermeliyiz. Kültürel miraslarımızın en güzellerinden ebru sanatı, maharetli ellerin dokunuşlarıyla suyun üzerinde hayat buluyor .'dedi. 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ