Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Çayeli İlçesi Musadağı Köyü bulunan Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezinde incelemelerde bulundu.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş Çayeli Musadağı Köyünde bulunan Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezinde incelemelerde bulundu. Ziyareti esnasında Vali Bektaş’a Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Çayeli Kaymakamı  Oğuz Şenlik, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ve diğer yetkililer eşlik etti.

Vali Bektaş, incelemeleri esnasında yaptığı değerlendirmede; projeyle çay ürünlerinin çeşitliliğinin arttırılması ve çayın yan ürünlerinin geliştirilmesi ile birlikte mevcut çay ürününün katma değerinin arttırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Toplam 9.957.370 Auro bütçe ile yatırımına başlanan Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesi, Çay sektörünün rekabet gücünü ve üretim kalitesini arttırmak, çay üreticisi KOBİ’lerin faydalanabileceği ortak AR-GE, inovasyon ve iş geliştirme alt yapısının güçlendirilmesini amacıyla oluşturulmuş olup,  Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.  

 

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ