Şehit ailelerini ziyareti sırasında Vali Ersin Yazıcı ve Eşleri Hanife Yazıcı'ya, İl Garnizon Komutanı J.  Alb. Semih Coşkun, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş ile Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Aksu eşlik etti.
 
 
UNUTULMAYACAKLARINI BİLİYORUZ
Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet;Sarıkamış 9. Piyade Tümeni 57. Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 12.05.1994 tarihinde Ağrı-Tendürek Dağı'nda icra edilen operasyon sırasında çıkan silahlı çatışmada şehit olan Kadir Sual'in Ardeşen'de yaşayan ailesini,
 
Silopi-Şırnak 2. Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 18.02.1992 tarihinde Şırnak-Silopi Akteke Karakolu yakınlarında erzak götüren aracın mayına çarpması sonucunda şehit olan Muhammet Şeremet'in Ardeşen'de yaşayan ailesini, Şırnak ilinde Fındık 6. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda Jandarma Komando eri olarak askerliğini yaparken 22 Ekim 1992 tarihinde Fındık 'ta çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olan Aziz Yıldız'ın Güneysu'da yaşayan ailesini,Midyat 2. Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 13.10.1992 tarihinde sınır ötesi harekâtta Kuzey Irak Şhive bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olan Hızır Sandallı'nın Merkez Kırklartepe Köyü'nde ikamet eden ailesini ziyaret ettiler.
 
Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekiler, 24 Temmuz 2015 tarihinde Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde görevi başındayken bölücü terör örgütünün bombalı saldırısında yaralanan Polis Memuru Hasan Yılmaz'ı tedavi sonrası istirahata çekildiği Pazar Dernek köyündeki evinde ziyaret etti.
 
 
AY YILDIZLI BAYRAĞIN AL RENGİ SOLMASIN
Şehit yakınları ile sohbet eden Vali Ersin Yazıcı 'Devletimiz ve milletimiz şehitlerimizin emanetlerine bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Bu topraklar için canlarını seve seve veren şehitlerimizin yakınları bizim için kutsal bir emanettir. Emanete sahip çıkmak görevimizdir. Onlarla beraberiz, birlikteyiz. Ay yıldızlı bayrağın al rengi solmasın diye canlarını feda eden vatan evlatlarımızın ruhları mübarek olsun. Güvenlik kuvvetlerimizin özverileri ve milletimizin vakur duruşu sayesinde bizi bölmek isteyenler başarılı olamayacak. Şehit ailelerine ve gazilerimize şunu hatırlatmak istiyorum, sizlerin hizmetinizdeyiz, emrinizdeyiz hangi sorununuz olursa olsun bütün kapılarımız sizler için açıktır' diye konuştu.
 
 
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
Şehit ailelerinin kutsal birer emanet olduklarını belirten Vali Yazıcı, 'Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, sizlere de sabırlar diliyorum. Bilin ki acılarınız hepimiz için aynıdır. Bu acıyı yürekten paylaştığımızı bilmenizi özellikle istiyorum. Bizler Şehitlerimizi Unutmadık! Unutturmayacağız! 
 
Ve Unutulmayacaklarını biliyoruz. Çünkü Türk Milleti 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' şeklinde gür sesle haykıran bir Millettir. Vatandaşımızın güvenliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum' dedi.
 
Vali Ersin Yazıcı ile eşleri Hanife Yazıcı ve beraberindekilerin kendilerini Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaret etmelerinden duydukları memnuniyeti dile getiren şehit yakınları, ziyaretleriyle kendilerinin yalnız hissetmediklerini ve sahiplenildiklerini belirterek, 'Her zaman bizlerin yanımızda olduğunuzu biliyor ve hissediyoruz' dediler.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ