Son Valiler Kararnamesi ile Balıkesir Valiliği görevine atanan Rize Valisi Ersin Yazıcı, atanması ile Rize'de görev yaptığı sürede yaşadıkları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşık iki yıl önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden Rize Valiliği'ne atanan Ersin Yazıcı, Vali olarak ilk görev yeri olan Rize'de iki yıl hizmet ettikten sonra imzalanan son Valiler Kararnamesi ile büyükşehir olan Balıkesir'e atandı.

Vali Yazıcı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, atanmasını ve Rize'de görev yaptığı süreyi değerlendirdi. Rize'de görev yapmaktan ve çok samimi bulduğu Rizeliler ile birlikte çalışmaktan zevk aldığını belirten Yazıcı, ''Doğu Karadeniz Bölgesi'nin coğrafyası ve bu coğrafyanın getirdiği zorluklar malum. Ona göre ihtiyaçlar ve talepler var. Ben de Karadeniz kökenliyim. Karadeniz'de çalışmaktan hep mutlu oldum. Rize'de çalışmaktan da mutluydum. Bana göre Karadeniz insanının samimiyeti bir çok şeyin önüne geçiyor. Bölgemiz insanı aklına geleni kalbinden geçini pat diye söylüyor. Bunun bir arka planı yok. Ben özel hayatımda da buna çok dikkat ederim. İnsanlar açık sözlü ve samimi olmalı. Bu nedenle halkımızla sorun yaşamadım. Bu bölgede yaşamaktan zevk duydum. Rize'ye hizmet etmeye gayret ettik. Başta eğitim olmak üzere bir çok sorunumuza eğildik' dedi.

Yazıcı, Rize'de görev yaptığı iki yıllık zaman dilimi içerisinde asli görevlerinin dışında vicdanı ve insanı sorumlulukları da yerine getirmeye çalıştığına dikkat çekerek 'Ben ve eşim bir insanı görev olarak, vicdanı olarak ve bir yönetici olarak hassas olduğumuz; yoksul, sıkıntılı, düşkün, bakıma muhtaç veya engelli insanlarımıza biz özel ilgi göstermeye çalıştık. Özellikle eşim bu şehrin en fakir 500 ailesine bizzat gitmiştir. Yatalak hastalarımızın neredeyse tamamına gidilmiştir. Toplumun sıkıntılı kesimini devlet millet adına devletin ve millettin şefkatini göstermeye gayret ettik' şeklinde konuştu.

'YÜZÜME SÖYLENENLERE İTİBAR ETMEM, AYRILDIKTAN SONRA SÖYLENECEK SÖZLER ÖNEMLİ'

Vali Yazıcı, hakkında yüzüne karşı söylenen sözlere itibar etmediğini önemli olanın ayrıldıktan sonra ardından söylenecek sözler olduğunu ifade ederek, 'Turizmden asayişe kadar işimizi layıki ile yapmaya, inandığımız gibi vicdanımızı sızlatmayan her işin altına imza atarak çalışma arkadaşlarımıza bir güven temin ederek işlerini düzgün ve layığı ile yapmalarına dikkat ettik. İnşallah güzel şeyler olmuştur. Bunu ölçmenin yolu biz buradan ayrıldıktan sonra arkamızdan söylenecek olanlardır. Ben yüzüme karşı söylenen şeylere fazla itibar etmem. Biz ayrıldıktan sonra söylenecek sözler önemlidir. Rize'de görev yaptığım için mutluyum. Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketine hizmet etme şerefine ulaştım. Onun takdirleri ile buraya gelmiştim. Şimdi takdir Balıkesir'de hizmet etmeyi gerektiriyor. Ben kimseye de kırgın ve küskün değilim. Yaşadığımız olumlu ve olumsuz olaylar olmuştur. Benim hiç kimseden şikayetim yok. Mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Gideceğim ilimizin de iyi güzel bir yer olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.

'KEŞKELERİM YOK'

Vali Yazıcı, inandığı gibi yaşayan bir insan olduğu için hayatında keşkeleri bulunmadığını, Rize için de geride keşke diyeceği bir şey bırakmadığını vurgulayarak 'Benim pek keşkem olmaz. Ben inandığı gibi yaşayan, tabi vicdanı kurallara dikkat ederek yaşayan bir kişiyim. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 'diklenmeden dik durmaya gayret eden'bir kişiyim. Bunu da millet adına yapıyorum. Hizmet ederken bazı kararları aldığınızda bir duruş sergilemeniz gerekir. Biz kamu hizmetlerinin kamu kurumları vasıtayı iye yapılmasını temin ediyorduk. Kurum temsilcilerimizin bir sıkıntı olduğunda da arkasında bir vali olduğunu bilmesi gerekiyordu. O nedenle güven ve itimat vermeye çalıştım. Doğru bildiğim yolda ilerledim. Doğru bildiğimi hep söylerim hepte yaptım. Birilerinin üzülüp kırılacağını hesap etmedim' ifadelerini kullandı.

'RENK YAŞAMALI'

Rize'yi eğitimde 54. sıralardan 20'li sıralara yükselten Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesinin tam anlamı ile hayat bulması için iki yıl daha uygulanması gerekliliğinin altını çizen Yazıcı 'Gelecek arkadaşımla telefonda yaptığım görüşmemde kendisine RENK projesinden bahsettim. Bu projenin tam anlamı ile hayat bulması için birkaç yıl daha sürdürülmesi gerekiyor. Rize'de kapısını çalıp çayını içtiğim vatandaşımızdan hep bir sıcaklık ve yakınlık buldum. Olumsuz bir şey görmedim. İnsanımızın tatlı dili ve güler yüzü ile karşılandım. Bunu her zaman her yerde anlatacağım. Rize ilk Valilik görevimdi. Rize'yi ve Rizeliler'i unutmayacağım' açıklamasında bulundu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ