Rize İl Özel İdaresi tarafından, Rize Limanı Balıkçı Barınakları için yapılan ihalenin iptal edildiği bildirildi. Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, balıkçı barınakları ile ilgili İhale Komisyonuna göre en uygun teklifi Demir Altyapı Kazı Hafriyat İnşaat Ticaret Limited Şirketi'nin verdiği belirtildi.

İhale sözleşmesi aşamasında valiliğe bazı şikayetlerin ulaştığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: ''İntikal eden bilgilerin değerlendirilmesi ve araştırılması sonucu İl Genel Meclisi üyelerinden AKP'li meclis üyesi Ali Saruhan'ın  bu şirketin hissedarlarından olduğu gerekçesiyle İhale Komisyonunca ihalenin iptaline karar verilmiş olup, bu karar valilikçe onaylanmış ve ihale sözleşmesi yapılmamıştır. 45 günlük süre içinde ihale yeniden yapılacaktır.''

Açıklamada, İhale Komisyonu görevlilerinin şirketin hissedarlarını bilip bilmedikleri, bu konuda İl Özel İdaresine yapılan itiraz dilekçesi bulunup bulunmadığı ve benzeri konularda, Valilikçe Vali Yardımcısı Fuat Gürel görevlendirilerek ilgililer hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

Editör: HABER MERKEZİ