Rize Valisi Kasım Esen, İzmir Ticaret Odası'nı (İZTO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve bazı meclis üyeleriyle görüştü.

Vali Esen, bazı temaslarda bulunmak ve İzmir Enternasyonal Fuar'na katılmak üzere kente geldiğini ve bu çerçevede bazı ziyaretler gerçekleştireceklerini söyledi. Ziyaretler sırasında Rize'nin tarihi ve turistik yerlerini tanıtacaklarını belirten Esen, yayla evlerinin turizme kazandırılması için Çaylıhemşin'de örnek bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Türk ticaretinde hemen hemen her yerde Karadenizli insanların bulunduğunu anlatan Esen, yaptıkları ziyaretlerde bu insanlarla tanıştığını ifade etti.

Ekrem Demirtaş ise İzair olarak Samsun'dan Antalya'ya Trabzon'dan Adana'ya ilk uçak seferlerini başlattıklarına işaret ederek, Karadeniz'i Akdeniz'e ve Ege'ye bağladıklarını söyledi.

Karadeniz'in önemli potansiyeli olduğunu, özellikle yaylaların turizmi kazandırılabileceğini, bu konuda etkin çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, Karadenizli iş adamlarının bu bölgeye yatırım yapması gerektiğini dile getirdi. Karadeniz insanlarının çok çalışkan olduğunu ifade eden Demirtaş, ''Karadenizli'ler, siyasette de ticarette de üretimde de Türkiye genelinde etkinliğini hissettiriyorlar'' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ