Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Bayramlar dayanışmadır, yoksulları sevindirmedir” dedi.

Vali Bektaş mesajında; “Bayramlar kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir.

Bizim kültür ve inancımız, darda kalana sahip çıkmayı, mazlum ve mağdurun haklarını savunmayı, muhtaç ve yoksulu korumayı, öksüz ve yetimi sevindirmeyi gerektirir. Bizler tarih boyunca bayramlarımızı bu anlayış ve coşku kutladık.

Toplumumuzun bölünmeye çalışıldığı bu günlerde, Mübarek Kurban Bayramının birbirimizi daha iyi anlamamıza, farklılıklarımıza saygı duymamıza, birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek sorunlarımıza hep birlikte çözüm bulmamıza vesile olacağına inanıyorum.

Bu süreçte, öncelikle Ülkemizin bütünlüğü için bölücü terör unsurlarına karşı yoğun bir mücadele veren güvenlik güçlerimize, mazlum Suriye halkının özgürlüğü adına Suriye’de bir operasyon icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına Yüce Allahtan yardım diliyor, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize de minnettarlığımı ifade etmek istiyorum.

Uzun bayram tatili süresince trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızı da trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmak istiyorum. Bayramın sevincini ve coşkusunu hüzne dönüştürmemelerini temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin, Rizeli hemşerilerimin, Rize’de görev yapmakta olan kamu ve özel sektör çalışanlarının, kolluk görevlilerimizin ve basın mensuplarının Kurban Bayramını kutluyor, bu bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. “

 

 

Editör: HABER MERKEZİ