Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Çayeli İlçesini ziyareti esnasında, turizmin Rize ekonomisindeki önemine değindi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, ilçe programlarına Çayeli ile devam etti. Vali Bektaş’a Çayeli’nde yaptığı incelemeler esnasında İlçe Kaymakamı Turgay Ünsal, Çayeli Belediye Başkanı Dr.Atilla Esmen, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Çayeli İl Genel Meclisi Üyeleri ve diğer yetkililer eşlik etti.

Vali Bektaş, programının ilk bölümünde Çayeli Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyaret esnasında Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Sarı’dan, Odanın faaliyetleri hakkında bir sunum eşliğinde bilgiler alan Vali Bektaş, burada yaptığı değerlendirmede; “Teknoloji, gelişim ve inovasyonu akla getiriyor. Bu yüzden gelişen teknolojiyi takip ederek kullanmalıyız. Markalaşarak, katma değeri yüksek kaliteli ürünler üretmeliyiz” dedi.

Çaydan sonra Rize’nin başlıca ekonomik değerlerinden birinin de turizm olduğunu, Rize’nin turizm konusunda hak ettiği yere gelebilmesi için büyük çaplı projelerin hayata geçirildiğini belirten Vali Bektaş, “Ayder’de Türkiye’nin en büyük kayak merkezini yapmak için gerekli çalışmalara başladık. Yine Ayder’de Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde TOKİ aracılığıyla bir kentsel dönüşüm ve değişim projesinin çalışmalarına başlandı. Yeşil Yol’un ve Rize-Artvin Havalimanının tamamlanmasıyla bölge turizmi hızla canlanacak. Turist gittiği yerde rahat etmek ister. Konfor ister. İşte bizlere düşen görev, turistlere kaliteli hizmet sunabilmek adına kalifiye eleman yetiştirmektir. Burada da ticaret odaları gibi sivil toplum kuruluşları devreye girmeli ve bu yönde projeler hazırlamalı” şeklinde konuştu.

Çayeli Ticaret ve Sanayi Odasındaki programın ardından, Çayeli Muhtarlar Derneğini ziyaret eden Vali Bektaş ve beraberindekiler, burada köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Şark ve diğer muhtarlarla görüş alışverişinde bulunan Vali Bektaş, burada yaptığı açıklamada, yatırım programlarının hazırlanması esnasında aciliyet gerektiren yatırımların dışında ana güzergah ve grup yollarının bakın, onarım ve rehabilitasyonuna öncelik verildiğini belirtti.

Vali Bektaş ve beraberindekiler, geçmişte tarım ve gündelik işlerde kullanılan, günümüzde yok olmaya yüz tutmuş tarihi değerleri olan eşyaların sergilendiği Ahmet Hamdi İshakoğlu Doğal Yaşam Müzesine geçerek burada sergilenen eserleri yerinde inceledi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, programının son bölümünde Çayeli Bakım Evi ve Rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş’tan merkezde sunulan hizmetler hakkında bilgi aldı.

Vali Bektaş, burada sunulan hizmetin çok anlamlı olduğunu ifade ederek; nitelikli bir yaşam sürdürmekte güçlük çeken birey ve gruplara maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarının giderilmesinin noktasında emeği geçen bütün personele teşekkür etti. 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ