Rize Valisi Ersin Yazıcı, kendisi hakkında AK Partili yakıştırması yapan Eski MHP Rize Belediye Başkan Adayı Psikolog Doktor Zelkif Akgül hakkında suç duyurusunda bulundu.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, sosyal medya ve yerel basın üzerinden hakkında eleştirilerde bulunarak, AK Partili yakıştırması yapan MHP Rize Belediye Başkan Adayı, Psikolog Doktor Zelkif Akgül hakkında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine Rize Cumhuriyet Polis Merkezi’ne çağrılan Akgül, polis merkezinde konuyla ilgili ifade verdi. İfade vermeden önce polis merkezi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akgül, kendisinin sadece valiye görev ve sorumluluklarını hatırlattığını belirterek, “Daha önce Sağlık Müdürlüğü’nde şube müdürü olan eşim, ben MHP’li olduğum için görevinden alınmıştı. Sesimi çıkartmadım. Önceki Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’ın resen ataması ile Sağlık İl Müdürlüğü’nde kadrosu bulunan eşim bu kez yine siyasi nedenler ile hastaneye gönderildi yine ses çıkartmadık. Dava açmayı düşündük ama eşimin yeniden Sağlık Müdürlüğü’nde görevlendirileceği sözü verildiği için dava açmadık. Vali şahsi yetkisini, hak ve eşitlik ilkeleri içerisinde kullanmayarak adaletsizce kullanmıştır. Ben buna karşı geldim. Ancak sayın vali her ne hikmet ise sanki bir siyasi parti il başkanı gibi eşimi siyasi sebepten dolayı sürmesi üzerine kendisine görevini hatırlattım. Ancak vali, bunu hakaret olarak kabul ederek suç duyurusunda bulunmuş. Bende ifade vermek üzere karakola geldim. Kimseye veremeyecek hesabımız yoktur” dedi.

Akgül, bir süre önce sosyal paylaşım siteleri üzerinden ve yerel gazetelere verdiği beyanatlar ile valinin tutumunu eleştirerek hakkında “AKP’nin militanı gibi davranıyor” demişti.

 

Editör: HABER MERKEZİ