Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından planlanan ve ilçemiz okullarından Çayeli Vakıfbank Anadolu Lisesi tarafından organizasyonu yapılan liseler arası “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” Çayeli İlçe finali Çayeli Öğretmenevi ve ASO  da 17 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00 de gerçekleştirildi.

             Liseler arası “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” Çayeli Vakıfbank Anadolu Lisesi, Madenli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çayeli İMKB Fen Lisesi, Çayeli Ahmet Hamdi-Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi, Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nin katılımıyla yapıldı.

            Yarışma Çayeli Vakıfbank Anadolu Lisesi öğrencilerinin solo ve koro halinde ilahileri, naat, şiirleri  ve Ahmet Hamdi İshakoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisinin arapça şiiri ve ayrıca neyzenlerin ney gösterisi ile zenginleştirildi.  

 

            Yarışmada beş farklı okulun öğrencisi Kur’an-ı Kerimden okudukları bölümlerle birbirinden güzel performanslar sergilediler.

            Yarışmanın değerlendirme komisyonu yarışmacıları Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün genelgesinde belirlediği farklı okuma kriterlerine göre değerlendirdi.  Yapılan değerlendirmelerin ve puanlamaların sonucunu İlçe Müftü vekili Sayın Ümmet DURMUŞ Açıkladı.  Değerlendirme sonucuna göre;

           Çayeli Vakıfbank Anadolu Lisesi Öğrencisi İsmail AKYÜZ “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” nın BİRİNCİSİ oldu.

           Madenli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammet HAVUZ ve Çayeli İMKB Fen Lisesi Öğrencisi Özcan GENİŞ İKİNCİLİĞİ paylaştılar.

          Yarışmaya katılan öğrencilerin Katılım Belgeleri Jandarma Komutanı Sayın Görkem IŞIKLAR tarafından, dereceye giren öğrencilerin Başarı Belgeleri ve ödülleri ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin ŞAHİN tarafından verildi. Ayrıca İlçe Müftülüğü yarışmaya katılan öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye etti.

          “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” n da katkı ve yardımlarını esirgemeyen Çayeli Belediye Başkanı Sayın Dr. Atilla ESMEN’e teşekkür ederiz.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ