Rize'nin Çayeli ilçesinde bir caminin altından geçen köy yolu görenleri hayrete düşürüyor.

Bölgede engebeli coğrafyası nedeniyle kıvrak fikirleri ile sıkça basında yer alan Rizeliler yine Karadeniz zekâsını yansıtacak çözüm yolunu buldu. Bunlardan bir tanesi de ilçeye bağlı Güzeltepe köyündeki Hanifli Camisi.

Köylüler, engebeli arazi şartlarından dolayı caminin yapılmasına uygun alan bulamayınca köy yolunun geçtiği düz bir alan üzerinde Hanifli isimli bir cami inşa ettirdi.

İhtiyaç gerektirdiği ve o zamanki ihtiyar heyetinin kararını verdiği köy yolunun üstüne inşa edilen caminin altından köye ulaşım sağlayan yol geçiyor. 1996 yılında dergâh olarak kullanılan yere köydeki ihtiyar heyeti köyde camiinin eksik olduğunu ve bu alana cami yapılmasını kararlaştırıyor. Köyün merkezi bir kısmı olduğu ve o zamanın şartlarında cami yapımı için kullanılacak malzemelerin taşınması zor olacağından yolun üzerinde yapılmasına karar verildi.

Köy sakinlerinden Ali Rıza Dereci, “Bizim bu köyümüzde cami yoktu. O zamanlarda köyün önde gelenleri burada cami yapmaya karar verdiler. Mahallemizin ortasında olsun. Herkesin belirlediği ortak kararı ile köyün tam ortasına camiyi yapmayı kararlaştırdılar. 1996 yılında ilk temeli atıldı. Vatandaşlarında yardımıyla tamamlandı. Devletimizden razı olsun diyen Dereci, camimize kadro verdi. 7 Yıldır imam kardeşimiz burada hizmet veriyor. Çok önceleri camii de imamlık yapan kişinin masraflarını ve aidatlarını cebimizden karşılıyorduk. Cami’de cemaatimiz de var. Hiçbir sıkıntımız yok şükürler olsun” dedi.

Hanifli mahallesi Camisi'nde 7 yıldır görev yapan imam Resul Kar, “İlk görev yerim burası. Buna benzer cami bizim bu bölgede çok' diye konuştu. Köyün tam merkezinde bulunan cami 18 yıldan bu yana hizmet veriyor.

ÜSTÜ CAMİ, ALTI KÖY YOLU

ÜSTÜ CAMİ, ALTI KÖY YOLU

ÜSTÜ CAMİ, ALTI KÖY YOLU

ÜSTÜ CAMİ, ALTI KÖY YOLU

Editör: HABER MERKEZİ