AKP Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu, Tıp Fakültesinin Rize Üniversitesi’nin can damarı olduğunu ifade ederek; bir an önce yapılandırılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de Tıp Fakültelerinde öğretim üyesi fazlası olduğunu fakat öğrenci olmadığını ileri süren Bayramoğlu, seçimden sonra Rize’deki doktor eksiklerinin giderilmesine yönelik yaptığı çalışmalarda Türkiye’de fiili olarak doktor sayısının yaklaşık 100 bin civarında olduğunu ve bunun yanında ise yaklaşık 200 bin doktora daha gereksinim olduğu gerçeği ile karşılaştığını belirtti.

Türkiye’deki söz konusu bu doktor açığının bir an önce giderilmesi gerektiğini kaydeden Bayramoğlu, “Fakat çok enteresan bir gerçek var. Tıp Fakültelerimizde 3,8 öğrenciye bir öğretim görevlisi düşüyor. Bu rakam Almanya'da 22, herhangi bir tıp problemi olmayan Rusya'da 25 öğrenci olarak gerçekleşiyor. Yani bir anlamda Türkiye'de Tıp Fakültelerinde öğretim üyesi fazlamız var fakat öğrencimiz yok. Bu öğrenci açığını kapatmak için çok yoğun bir şekilde öğrenci yetiştirme telaşına girmemiz lazım.”diye konuştu.

Rize Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesinin de bunun için önemli bir aşama olduğunu sözlerine ekleyerek; Tıp Fakültesinin Rize Üniversitesinin can damarı olduğunu vurgulayan Bayramoğlu, Tıp Fakültesinin bir an önce yapılanmasının tamamlaması ve mümkün olduğunca hızlı eğitim-öğretime geçirilmesi gerektiğini belirtti.

gazeteviçe

Editör: HABER MERKEZİ