Rize’de Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen “Güney Azerbaycan” konulu basın açıklamasının ardından Rizeli Ülkücüler, Kızılay’a; kan, kök hücre ve organ bağışında bulundu.

Rize Ülkü Ocakları, Güney Azerbaycan’da İran tarafından zulüm gören Türkmenlere destek vermek için bir basın açıklaması düzenledi. Yurt genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen ortak basın açıklamasını Rize Ülkü Ocakları Başkanı İhsan Alkan okudu.

Alkan yaptığı açıklamada, “Bu nümayiş Güney Azerbaycan’ı aşmıştır. Soydaşlarımızın sesine ilk destek, hemen yanı başlarından, aynı rejime karşı var olma mücadelesi veren Kaşgay Türkleri’nden gelmiştir. Azerbaycan’da yaşayan soydaşlarımız ise Bakü’de düzenlenen mitingle öz gardaşlarının haklı tepkilerine desteklerini dile getirmişlerdir. Bugün Türk milletinin ve Türk milliyetçilerinin susmayan ve susturulamayan sesi olarak, Ülkü Ocakları olarak soydaşlarımızın sesine ses veriyor, haklı davalarında yalnız olmadıklarını haykırıyoruz. Bugün Ortadoğu’da çıkarları peşinde koşarak bir aktör olmaya talip İran’a çağrımızdır. Aynı kökten beslenen bir zenginlik olan mezhepleri çatışma aracı olarak kullanarak Irak’ta Türkmen soydaşlarımızı birbirlerine kırdırmaya çalışmaktan vazgeç. Suriye’de zulme karşı yürütülen savaşa mezhep savaşı algısı yükleyerek Türkmenlere yaptığın ve taşeronlarına yaptırdığın katliamlara son ver. Güney Azerbaycan’da, Güney Horasan’da ve Kaşkay Türklerine karşı yürüttüğün asimilasyon ve inkar politikasını sonlandır. Senin zulmünden bıkıp haklı tepkilerini ortaya koyan protestocuları hukuk dışı uygulamalarla sindirme faaliyetlerini bir an evvel terk et. Irak ve Suriye bir bütün olarak ele alındığında, oralarda savaşın acılarını en derin şekilde yaşayan mazlumlara vaat ettiğin sözde demokrasi ve hami olma çabaların samimiyetten uzaktır. Zira henüz kendi topraklarında ciddi bir bütünü teşkil eden İran Türklerine devlet eliyle uyguladığın ırkçı ve aşağılayıcı tutum samimiyetine gölge düşürmektedir. Açık çağrımızdır ki eğer samimi iseniz bu despot ve antidemokratik uygulamaları bir an evvel terk etmelisiniz” dedi.

Basın açıklamasının ardından Ülkücüler Kızılay’ın gezici bağış aracına giderek; kan, kök hücre ve organ bağışında bulundu.

 

Editör: HABER MERKEZİ