Demokrasiye sahip çıkma nöbetinde halka seslenen MHP Rize Merkez İlçe Başkanı Bülent Kaya, ülkücülerin devleti ve milleti için canını vereceği gibi tetik düşürmeyi de bildiklerini söyledi. 

Darbe girişiminin 5. Gününde Rize Cumhuriyet Meydanı Türk siyasetinin özlem duyduğu bir tabloya ev sahipliği yaptı. Farklı siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına mensup kişiler ile vatandaşların “demokrasiye sahip çıkma nöbeti” adı altında tutulan nöbette AK Parti, MHP dayanışması yaşandı. Sabah saatlerine kadar süren bekleyiş sırasında halka hitaben bir konuşma yapan AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Cumhuriyet meydanında demokrasiye sahip çıkma adına güzel birlikteliklerin yaşandığını belirterek MHP ve Ülkü Ocakları hakkında övgü dolu sözlerle bahsetti. Türüt konuşmasında, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Rize’de de bir birliktelik yaşanmaktadır. Demokrasiye sahip çıkma adına birlikte hareket edilmektedir. İlk günden bu yana genel başkanından genel merkezine, il yönetimlerinden ülkü ocaklarına kadar, her zaman fitnenin nereden geldiğine, okların kimden nereye gittiğine bakarak haklı ve haksızı ayıran, devletinin ve milletinin yanında olan MHP’ye ve ülkü ocaklarına MHP Merkez İlçe Başkanı Bülent Kaya’nın nezlinde teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. “dedi.

Vatan için tetik düşürmesini de biliriz

Halka hitaben konuşan MHP Rize Merkez İlçe Başkanı Bülent Kaya ise konuşmasında, ülkücülerin her zaman darbelerin karşısında milli iradenin ise yanında olacağını vurgulayarak gerekirse vatan icin tetik düşürmesini de bildiklerini söyledi. Kaya konuşmasında, “Liderimiz sayın Devlet Bahçeli darbe girişiminin ilk anlarından itibaren tavrını net bir şekilde ortaya koymuş ve milli iradeden yana, milletinden ve devletinden yana bir duruş sergilemiştir. Dosta ve düşmana devlet adamlığının nasıl olması gerektiğini göstermiştir. Bizler de il ve ilçe teşkilatları olarak kulağımız liderimizde gözümüz sokaklarda, milli iradeden yana bir tavır ortaya koyuyoruz. Ülkücüler darbelerden çok çekti. Abilerimiz idam sehpalarında haksız yere idam edilmişken ülkücüler hiçbir zaman darbeden yana olamaz, her zaman darbelerin karşısında milli iradeden yanadır. Ülkücüler gerekirse devlet ve millet için canını seve seve verir. Gerekirse tetik düşürmesini de bilir.”dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ