Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde başındaki şişlik nedeniyle ameliyata alınan 3 aylık Ayaz bebek, ameliyatın ardından sevk edildiği hastanede hayatını kaybetti. Minik Ayaz'ın ailesi, bebeklerinin ölümünden üniversite hastanesini sorumlu tutarken, sorumlular hakkında dava açacaklarını söyledi. Üniversite hastanesi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Alınan bilgiye göre, aslen Rizeli olan Emre - Hilal Suiçmez çiftinin 3 ay önce dünyaya gelen bebekleri Ayaz Suiçmez, doğuştan olan başındaki şişlik nedeniyle Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan tetkikler sonucu Ayaz bebeğin başındaki şişliğin ilerleyen yaşlarda sorun olabileceğini belirten doktorlar, basit bir ameliyatla sorunun giderilebileceğini söyledi.

Bunun üzerine Suiçmez çifti bebeklerini ameliyat ettirmeye karar verdi. Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatırılan Ayaz bebek, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde ameliyata alındı. 45 dakika süreceği öngörülen ameliyatın yaklaşık 3 saat sürmesi aileyi endişelendirdi. İddialara göre, aileye söylenmediği halde Ayaz bebeğin kafatası kemiğinde kazıma işlemi yapıldı. Ardından operasyonda kanama meydana geldi ve bu kanama da bir türlü durdurulamadı. Üç saat süren operasyonun ardından apar topar ameliyattan çıkarılan Ayaz bebek, Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nden İzmit’te bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. Durumu ağır olan bebek özel hastanedeki doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.

İlk bebeklerinin acı haberi ile yıkılan Suiçmez ailesi, bebeklerinin ölümünden ameliyat yapan doktoru sorumlu tutarken, sorumlular hakkında dava açacaklarını söyledi. Acılı baba Emre Suiçmez, bebeğinin kafasında doğuştan bir şişlik olduğunu belirterek, “Biz 5-6 defa doktora götürdük. Rize’de de gösterdik.İzmit’te çocuk hastanesine götürdük. Burada bizi geçer diye yaklaşık 1 ay boyunca oyaladılar” dedi.

Baba Emre Suiçmez, “Burada da başındaki şişliğin alınabilinmesi için kafatasının sertleşmesi gerektiğini söylediler. Daha sonra bize Umuttepe Hastanesi’nde bir doktor tavsiye ettiler. Elimizde başka bir imkan olmadığı için oraya götürdük. Doktor ameliyat olacağını söyledi. Doktora ameliyatın bir riskinin olup olmadığını sorduk. Bize çok basit bir ameliyat olacağını, yarım saat 45 dakika içinde halledebileceğini söyledi. Ameliyat için gün verdiler. Belirledikleri gün saat 07.30’da ameliyata alındı. 3 buçuk 4 saat sürdü ameliyat. Bu arada ameliyat uzayınca ameliyathanenin kapısında beklemeye başladık. Doktor beni cebimden aradı odasına çağırdı. Doktorun hal ve hareketleri oldukça rahattı, ben de ameliyatın çok iyi geçtiğini düşündüm. Operasyonun iyi geçtiğini söyledi. Ancak kanaması olduğunu ve özel hastaneye göndereceğini, 2-3 gün sonra tekrar geri alacağını söyledi. Özel hastaneye gittik. Burada doktor bize ‘Bana pimi çekilmiş el bombası yolladılar. Hastanın böyle olduğunu bilseydim zaten buraya kabul etmezdim’ dedi. Biz sorumlular hakkında dava açacağız” dedi.

Henüz 3 aylıkken yaşamını yitiren Ayaz bebeğin cenazesi, Mimar Sinan Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

Editör: HABER MERKEZİ