Vali Ersin Yazıcı, Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Şükran Üst ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
 
Femin&Art Kadın Sanatçıları Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, burada yaptığı konuşmada, insan türünün birikimi olan sanatın, insan olmanın da birikimi olduğunu söyledi. Üst, '' Rize'de bu yıl Uluslararası Resim Festivali'nin 8.'sini gerçekleştiriyoruz.  Misafir Sanatçılarımız, Rize merkezde ve farklı mekânlarda Rize'yi kendi gözleri ile tuvallerine aktaracak. Etkinliklerimizi genellikle halka açık, halka yakın yerlerde düzenliyoruz. Rize'de de etkinliğimizi vatandaşların yoğun olduğu Cumhuriyet Meydanı'nda başlatıyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olan ve bizleri en iyi şekilde ağırlayan Sayın Valimize ve Rize halkına teşekkürlerimizi sunarız.'dedi.
 
Vali Ersin Yazıcı'ya yaptığı portre resmini hediye eden Azerbaycanlı konuk ressam Nevai Metin Memmedoğlu da, böylesine etkinliklerin hem kültürlerin dayanışmasını, kültür alışverişini ve yörelerin tanıtımı için önemli olduğunu belirtti.
 
 
HAS DEĞERLER TABLOLARA AKTARILACAK...
Vali Ersin Yazıcı ise, dünyaca tanınmış ressamları ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, '' Öncelikle Rize'ye gelmiş olan yabancı misafirlerimize, sanatçılarımıza hoş geldiniz diyorum. Rize olarak, Rize Valiliği olarak sanata büyük önem veriyoruz. Gerek Rize'de turizmi hareketlendirmek amacıyla, gerekse Rize'nin sanatla tanıtımının yapılması amacıyla gerçekleştirilecek olan bu etkinlik ve organizasyon bizim için çok önemli. Yapılan çalışmalar neticesinde Rize'ye has değerler tablolara aktarılacak. Kültüre, sanata, tarihe sahip çıktığınızı görmek beni çok sevindiriyor. Böyle bir festivali ilimizde düzenleyen Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklere her zaman olduğu gibi tüm kurumlarımızla destek olmaya çalışacağız. Bu etkinliği gerçekleştiren sizlere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum '' dedi.
 
 
TURİZM SİMGELERİ TUVALE AKTARILIYOR...
Türkiye'nin yanı sıra Ukrayna, Rusya, İran, Irak, Japonya, Gürcistan, Azerbaycan ve Kazakistan'ın da aralarında bulunduğu 20 ülkeden 40 kadın sanatçı, bu yıl 8.'si düzenlenen Uluslararası Resim Festivali kapsamında Rize Cumhuriyet Meydanı Atatürk Alanı'nda bir araya gelerek, Rize'nin en önemli turizm simgelerini tuvale aktarıyorlar.
 
Katılımcı sanatçıların Trabzon, Rize ve Tiflis'teki çeşitli mekânlarda resim çalışması yapacağı festival, 29 Temmuz'da sona erecek. 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ