Başbakan Yıldırım, 'Suriye'de yürüttüğümüz operasyon, ekonomiyi olumsuz etkileyecek dediler. Türkiye ekonomisi böylesi operasyonlardan etkilenmez, Türkiye 35 yıldan beri buna benzer operasyonları yapıyor.' dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, 'Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, huzuruna, kardeşliğine zarar vermek isteyen kim olursa olsun, ne kadar büyük olursa olsun, ne kadar uzakta olursa olsun bu millet gereken cevabı verir.' dedi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Manisa 6. Olağan İl Kongresi'ne katılan Başbakan Yıldırım, şifa şehri, gönül zengini Manisa'nın şehzadeler, sultanlar yetiştirdiğini belirtti.

Yıldırım, Manisa'da 17 şehzade yetiştiğini, bazılarının Osmanlı tahtına geçtiğini ve Osmanlı İmparatorluğunun kaderinde, yönetiminde söz sahibi olduğunu kaydederek bu toprakların Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman'ı çıkardığını, Manisa'nın tarihe damga vurduğunu söyledi.

Manisa'nın kurtuluş mücadelesinde sapa sağlam durduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, 'Cumhuriyetin kuruluşunda nasıl mührünü vurduysa 15 Temmuz alçak FETO darbe girişiminde de aynı şekilde dimdik durmuş, ay yıldızlı bayrağı indirtmemiş, ezanları dindirtmemiş, darbecilere darbeyi vurmuştur. Gençler, bu ülkenin birliğine, beraberliğine, huzuruna, kardeşliğine zarar vermek isteyen kim olursa olsun, ne kadar büyük olursa olsun, ne kadar uzakta olursa olsun bu millet gereken cevabı verir. Gençler yeni bir destan yazmaya hazır mısınız? 2019'da yeni bir zafere var mısınız? Aydınlık Türkiye'nin kapılarını Manisa'ya yakışır şekilde açacak mıyız?' diye konuştu.

Başbakan Yıldırım salondaki coşkuya dikkati çekerek, Türkiye'nin her şehrinde en dinamik, en diri teşkilatı olan partinin adının AK Parti olduğunu belirtti. Salonun, dışında binlerce kişi bulunduğunu, içinin tıklım tıklım olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, Manisa'da bir dahaki toplantıyı yapımı süren 10 bin kişilik salonda gerçekleştireceklerini kaydetti.

Başbakan Yıldırım, kongrenin Manisa'ya, ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, şöyle devam etti:

'Bu zamana kadar Manisa'da bu yolda, AK Parti davasında, bu kutlu yürüyüşte hizmeti geçen önceki dönem il başkanlarımıza, milletvekillerimize, partimizin her kademesinde görev almış bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni yönetimin Berk Mersinli liderliğinde AK Parti'yi yeni rekorlara, zaferlere taşıyacağına yürekten inanıyorum. Bu kongreden sonra başarılarının artarak devamını mevlamdan niyaz ediyorum.

Çok değil, 15 yıl önce Türkiye deyince akla kriz geliyordu, kaos geliyordu. Şimdi ise Türkiye denince akla istikrar geliyor, güven geliyor, güçlü ekonomi geliyor. Siyasi ve ekonomik istikrarı yakalayarak 15 yılda büyük başarılara imza attık. Türkiye'nin elde ettiği bu istikrar sadece bugünler için değil gelecek günlerimiz için de aynı şekilde önemlidir. Bu istikrara, bu güvene sahip çıkmak hepimizin en öncelikli görevidir.'

'Hiçbir sorun Türkiye'nin kaderi değil'

Yıldırım, konuşmasında, iktidara geldiklerinde Türkiye'nin hiçbir sorununun kaderi olmadığını söylediklerini belirtti.

2002'den bu yana da sorunları çözmek için canla başla çalıştıklarını anlatan Yıldırım, 'Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Sorunları torunlara havale etmedik, üstüne üstüne gittik, bugünlere geldik. Bugün Türkiye 3 kat büyüdüyse, sorunların üzerine giden ve sorunları torunlara bırakmayan bir iktidar olduğu içindir ve memleket sevdalısı, millet sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan olduğu içindir.' dedi.

Yıldırım, iktidarları döneminde devletle milletin arasındaki mesafeyi kapattıklarını, devletle milleti barıştırdıklarını ve Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan her vatandaşın başlarının üzerinde yeri olduğunu aktardı.

'Bütün iller ihracat yapar hale geldi'

2002'de Türkiye'de 12 ilin ihracat yapabildiğini, şimdi Türkiye'nin bütün illerinin ihracat yapar hale geldiğini vurgulayan Yıldırım, Türkiye'nin 15 yıl içinde ihracatta ve ekonomide önemli bir aşama kaydettiğini söyledi.

Yıldırım, memura, emekliye, işçiye daima enflasyon üzerinde haklar verdiklerini dile getirerek 'Türkiye, AK Parti iktidarı ile birlikte küresel ekonomide söz sahibi olan ülkeler arasına girdi. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi arasında yer alan Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında yer alması için emin adımlarla 2023'e Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla ilerliyoruz.' dedi.

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için, yenilenebilir enerji kaynaklarını artırmak için uğraştıklarını vurgulayan Yıldırım, yenilenebilir enerji kaynağının yüzde 35 seviyesine yükseldiğini, Türkiye'nin yakın bir gelecekte enerji ticaretinin merkezi haline geleceğini bildirdi.

Yıldırım, Ekonomi Güven Endeksinin 2018 Ocak ayında Aralık ayına göre 10 puan artarak 95'ten 105'e yükseldiğine işaret etti.

15 Temmuz hain darbe girişimden sonra Türk ekonomisini çökertmek için kimi odakların saldırıya geçtiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

'Ekonomimiz öyle sağlam temellere oturuyor ki bu ve buna benzer girişimler emellerine ulaşamadı. 'Suriye'de yürüttüğümüz operasyon, ekonomiyi olumsuz etkileyecek' dediler. Türkiye ekonomisi böylesi operasyonlardan etkilenmez, Türkiye 35 yıldan beri buna benzer operasyonları yapıyor. Irak'ta, Fırat Kalkanı'nda ve şimdi de Afrin'de teröre karşı teröristlerin yok edilmesi için bu operasyonlarımızı sürdürmeye kararlıyız. Elde ettiğimiz büyük başarı, büyümedeki istikrarlı artış, ihracattaki artış Türkiye'yi bütün yatırımcılar için stratejik bir ülke haline getirdi. Türkiye, 2018 yılında bütün sektörleriyle büyümeye, gelişmeye devam edecek gençler. '2 günü birbirine eşit olan ziyandadır' ilkesinden hareketle vatandaşlarımıza daha güzel hizmet vermenin yollarını arıyoruz.'

Başbakan Yıldırım, partililerin 'Başbakan bizi Afrin'e götür.' tezahüratları üzerine, 'Türkiye'ye kafa tutanlar bu sese kulak versin, 81 milyon bu ay yıldızlı bayrak için, bağımsızlık için bu ülke için her biri bir Mehmetçik'tir, her biri Nene Hatun'dur.' dedi.

Yıldırım kendisini bekleyen vatandaşları selamladı

Başbakan Yıldırım, 'Bu temmuz ayında da inşallah Sabuncubeli'ni delip geçiyoruz, İzmir'le Manisa'yı birleştiriyoruz.' dedi.

Yıldırım, AK Parti Manisa 6. Olağan İl Kongresi öncesinde Manisa Atatürk Spor Salonu önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. 

Parti otobüsü üzerinde kısa bir konuşma yapan Yıldırım, Manisa ile İzmir arasındaki Sabuncubeli Geçidi'nde devam eden tünel projesini hatırlatarak, 'Bu temmuz ayında da inşallah Sabuncubeli'ni delip geçiyoruz, İzmir'le Manisa'yı birleştiriyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Manisa'dan İzmir 15 dakika.' diye konuştu.

Yıldırım, kongre için vatandaşların kendisini beklediğini, yaklaşık 1 saat gecikmelerinin olduğunu belirterek, 'Muğla'dan geliyoruz, Muğlalıların da size selamı var. Şimdi hep beraber içeriye dalıyoruz, hemen kongreye başlıyoruz, tamam mı ?' şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşların içeri girmekte zorlandıklarını belirtmesi üzerine Yıldırım, 'Giriş serbest, kapılar açılsın, hemşehriler salonun içine alınsın kardeşim.' dedi.

Yıldırım, bir vatandaşın 'Binali sen bizi Afrin'e gönder' tezahüratı yapması üzerine 'Halil Başkan patatesleri yükle gidiyoruz' şeklinde konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ