MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti için kendisine sunduğu bakanlık teklifini kabul ettiği bildirildi. Türkeş'e Başbakan Yardımcılığı önerildiği öğrenildi.

TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Türkeş, davete yazılı olarak cevap verdi. Türkeş daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğluile telefonla görüştü. Davutoğlu, Türkeş'e daveti kabul ettiğinden dolayı teşekkür etti.

TEKLİFİ İLK KABUL EDEN İSİM

Davutoğlu'nun teklifini ilk kabul eden isim MHP'nin kurucu ismi Alparslan Türkeş'in oğluMHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş oldu. MHP'ye 3 bakanlık teklifi götürülmüştü. Seçim hükümetinde yer alması için teklif götürülen MHP'li isimlerden Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Meral Akşener bakanlık teklifini kabul etmedi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün gazetecilere yaptığı açıklamada MHP'ye bakanlık teklif edilmesiyle ilgili 'Bizim partililerimiz yoktur. Dava arkadaşlarımız vardır. Dava ne alınır, ne satılır' yanıtını vermişti.

'İSTİFA ETMEZSE PARTİDEN İHRAÇ EDİLECEK'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, teklifini kabul eden Türkeş ile ilgili 'İstifa etmeli, istifa etmezse partiden ihraç edilecek' dedi.

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu olan Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1954'teİstanbul'da doğdu. MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Türkeş, Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konuları ile faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

 

Editör: HABER MERKEZİ