Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı 6 Mart 2007 tarihinde Çayeli Kültür Merkezinde Türkçe'nin gücü başlığı altında;

Türk Dili’nin tarihi seyri,

Dilin insan hayatındaki önemi,

Günümüzde Türkçeyi yabancı kelimelerin istila etmesi,

Türkçenin korunması konusunda topluma düşen görevler

konularında bilgiler verecek.

Türk Eğitim-Sen Çayeli Temsilciliği tarafından organize edilecek konferans hakkında açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Çayeli Temsilcisi Orhan Yazıcı “Tük Eğitim-Sen olarak bizler üyelerimizin özlük haklarını korumak ve iyileştirmek adına yaptığımız çalışmaların yanında sendikamızın hassas olduğu Türkçemiz’in korunması ve yaşatılmasına konusunda çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de Çayeli ilçemizde Tük Dil Kurumu Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı hocamızın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı 6 Mart Perşembe akşamı saat 19:30’da Çayeli Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan konferansımıza davet ediyoruz.” diye konuştu.

 

 

Recep Toparlı kimdir?

1955 yılında Sivas’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamladı. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne girdi.1977 yılında bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra aynı yıl asistanlığa başladı.1988 de de Türk Dili Doçenti oldu. 1993 yılında Tokat’a atandı. Aynı yıl profesör oldu. Üniversitenin her kademesinde görev aldı. Daha sonra 1996 yılında Türk Dil Kurumu asli üyeliğine seçildi. Şu anda Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ