Meclis'in MHP’li kadın başkanvekili Meral Akşener, türban sorununu çıkaranın ve istismar edenlerin erkekler olduğunu, arada kalıp ezilip mağdur olanın ise kadınlar olduğunu söyledi.

Akşener, türbanla ilgili olarak Hürriyet’e şunları ifade etti: 'Kadınların giysilerini, başörtüsünü istismar edenler, baskı uygulayanlar, yasak getirenler, sorun çıkaranlar hep erkekler. İhtilal-darbe yapanlar da erkekler. Bugüne kadar dünyada ihtilal yapan kadın var mı? Başörtüsü sorununu yaratan da erkekler.

OLAN KADINA OLUYOR
Onlar karışmasa, bu iş bu noktaya gelmez, sorun daha iyi çözülürdü. Erkeklerin başörtüsü sorunuyla kadınlar üzerinden siyaset yapmasına artık dur demeli. Kadınlar üzerinden yapılan bu siyasette, olan kadınlara-genç kızlara oluyor, mağdur olan onlar. Üniversite kapısında kadının türbanına bakıp yasak getiriliyor. Aynı görüşteki erkek öğrenciye böyle bir yasak-engel yok. Yani bu yasak, cinsiyet ayrımcılığına da yol açıyor.

BU İNSAFSIZLIK
Karşı grubu oluşturan siyasi gelenek, diğer tarafın korkularını körüklüyor. Biz mağduriyetin giderilmesini ve laikliğin muhafaza edilmesini istiyoruz. Ben üniversite hocalığı yaptım. Bir öğretim üyesinin öğrenci karşısında, ’aç-kapa’ tercihiyle karşı karşıya bırakılması çok büyük bir insafsızlık. Hoca, bir bilim adamı olarak bu konuda olumlu-olumsuz ayrımcılık yapamaz. Bu siyasetçilerin çözeceği iş, hocalara bırakılmamalı.

HEP DİN İSTİSMARI
1999 seçimlerine ’Taksim’e cami’, 2002’ye ’başörtüsü’, 2007’ye ’Dindar Cumhurbaşkanı’ tartışmasıyla girildi. İktidardaki arkadaşlarca, 'Bak çözdürmüyorlar’ denilen bir mesele oldu. MHP’nin teklifi o genç kızların tercihlerine saygı duyan bir çözüm. Sapla samanın ayrıldığı bir sürece gireceğiz. Üniversitenin ve ülkenin gerçek sorunlarına ve gündemine dönülecek.'

Hürriyet

var tmp; tmp = document.getElementById('news_content').getElementsByTagName('a'); for(i=0; i
Editör: HABER MERKEZİ