Senoz Deresinin birbirinden değerli yaşayan “tulum ustalarının” bir araya gelerek gerçekleştirdiği “Tulumla ile Senoz Kaideleri” albümünün stüdyo kayıtları çok yakında müzik marketlerde ki yerini alıyor.

Kendisi de bir tulum ustası ve tulum sevdalısı olan “Senozlu Zeki Bilgi’nin” düşünüp öncülük ettiği bu güzel girişim, kaybolmaya yüz tutmuş geçmişten günümüze “tulum nağmelerini” yeniden hayatımızın içine katarak gelecek kuşaklara tarihi bir miras olarak bırakacak.

Görüştüğümüz Zeki Bilgi şunları söyledi; çok uzun zamandır düşündüğüm bu proje ile içimde ki ukdeyi yerine getirmenin huzurunu yaşıyorum. Bu konuda hiç tereddüt etmeden köylerinden ve işlerinden kalkıp gelen tüm tulum ustaları; “İdris Meyveci, Hüseyin Yeşilırmak, Mustafa Bozkurt, Oğuzhan Okumuş, Emre Demirdağ, Sadık Kasar, Uğur Yılbaşı, Hakan Yalçınkaya ve Kamil Yazıcı’ya” bütün Senozlular adına teşekkür ederim.

Bu proje için çıktığım yolda bana manevi desteklerini esirgemeyen ve sürekli motive eden Senozun yetiştirdiği iki değerli sanatçılarımız olan “Sinan Akçal Abime”, sesiyle tüm Türkiye’ye Rize ve Senoz türkülerini en güzel şekilde icra eden “Ayşenur Kolıvar Hanıma” ve “Senoz Gençlik Derneği Başkanı” sevgili “Süleyman Balcı kardeşime” teşekkür ederim.

“Geçmişten günümüze Tulum albümünün” çıkması için maddi desteklerini esirgemeyen; Gül Otomotiv/Hasan Demirci, Macgal Otomat/Hakkı İyibaş, Ayder Aksesüar/ Ayhan Başkapan, İmza Asansör/ Ali Küçük ve Ünal Mobilya/ Sabri Ünal hemşehrilerime Senozlular adana sonsuz teşekkürlerimi ederim yöremizin gözü kulağı olduğuna inandığım “Çay Haber” vasıtanızla.

 

Editör: HABER MERKEZİ