Trabzon’dan bu sabah Rusya Federasyonu’nun Sochi kentine gitme üzere demir alan Sotra Gemicilik Şirketi'ne ait Ro- Ro gemisi, öğle saatlerinde Akçaabat açıklarında dev dalgalarda yan yattı.

Gemi daha fazla dayanamayıp battı.

Trabzon Limanı'ndan saat 07.00'de ayrılan Sotra Denizcilik Şirketi'ne ait Panama bandıralı 5 bin grastonluk ‘Sunny Day’ adlı Ro- Ro gemisi, Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nin 35 mil açığında, dev dalgaların etkisiyle yan yattı. Sebze ve meyve yüklü 28 TIR'ın bulunduğu geminin, dalgaların etkisiyle yük kayması sonucu yan yattığı sanılıyor.

Gemi saat 12:30 sıralarında Trabzon'un 30 mil açığında fırtına ve denizdeki kötü hava şartları nedeniyle yan yattı. Geminin bir süre sonra battığı öğrenilirken, gemide bulunan 19 personel ile 12 Türk TIR şoförünün gemiyi batmadan terkettikleri öğrenildi.

Yan yatan gemiden yolcu ve personel tahliye edildi

Trabzon'dan Rusya'nın Sochi Limanı'na giderken, Trabzon'un 30 mil açığında kötü hava şartları ve fırtına nedeniyle yan yatan geminin battığı, gemideki personel ve yolcuların tahliye edildiği bildirildi.

Yan yatan 'Sunny Day' isimli 4 bin 970 grostonluk Ro-Ro gemisinin, kötü hava koşulları ve rüzgar sonucu içindeki tırlarla birlikte battığı bildirildi.

Gemide bulunan 19 personel ve 12 TIR şoförünün, olay yerine gelen helikopter ve gemilerle tahliye edildiği, bu kişilerin Trabzon Limanı'na getirileceği öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ