Trabzon Valisi Nuri Okutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm yönünden gelişme gösteren Trabzon'a, özellikle seçim sonrasında gelen turist sayısında önemli artış olduğunu söyledi.

Son günlerde Trabzon ilindeki oteller ile yaylalardaki turistik tesislerdeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını vurgulayan Vali Okutan, ''İlimize gelen turist sayısı 6 aylık rakamlara göre 327 bine ulaştı. Geçen yılın rakamlarından bin kişi fazla, ancak bu rakamın dörde katlanmasını bekliyoruz'' dedi.

Trabzon genelinde turizm sektöründe seçimler öncesinde bir durgunluk yaşandığını belirten Vali Okutan, şöyle devam etti:

''Seçim sonrası canlanan turizm sektöründe, Trabzon'da Türkiye geneline göre yüzde 20 daha fazla artış oldu. Otellerin doluluk oranı bir gösterge ama aynı zamanda yatırım yapmak amacıyla bizlere gelen yatırımcıların sayısında da artış oldu. Gelen yabancı turist sayısı da 65 bine çıktı. Bu rakam da geçen yılki rakama ulaştı.''

-ARAP TURİSTLER YATIRIM YAPMAK İSTİYOR-


Vali Okutan, Trabzon'un diğer şehirlerden çok farklı özellikleri olduğunu belirterek, ''Trabzon çok derin kültürel özellikleri olan bir şehir. Gerek insan yapısı gerek coğrafi yapısı gerekse ulaşım şartları itibariyle farklı şartları olan bir il. Doğal konumu ve sunduğu diğer imkanlar ile her mevsim gezilip görülmeye değer. Tarihi eserleriyle, yeşilin her tonunu sergileyen bitki örtüsü ile kıymetli bir hazine gibi'' diye konuştu.

Trabzon'u ziyaret eden Arap turistlerin sayısında önemli artış olduğuna dikkati çeken Vali Okutan, ''Yöremize gelen Araplar, burada yatırım yapmak istiyor. Arap yatırımcılar da eğer arazi bulunursa derhal yatırım yapacaklar. Bu da bölgeye hem ekonomik hem de sosyal açıdan çok önemli katkılar sağlayacaktır'' dedi.

-ÇAKIRGÖL BÖLGEYE İVME KAZANDIRACAK-


Vali Okutan, Trabzon'un geleceğinde turizmin önemli bir sektör olduğunu vurgulayarak, ''Bu sektörün bir ayağında da Gümüşhane yer alıyor. Her iki il güçlerini birleştirerek bölgeye önemli bir katkı sağlayacak'' dedi.

Çakırgöl Yaylası'nda Kış Turizmi Tesislerinin hayata geçirileceğini anımsatan Vali Okutan, ''Her iki il için de bu tesislerin önemi büyük. Çakırgöl'de yapılacak olan tesis bölgemizi turizm merkezi haline getirecektir. Yaz, kış bölgemizde turizmin canlı olması için burada yapılacak olan tesis çok önemli. Bu tesisleri hayat geçirmek için gerekeni yapacağız'' diye konuştu.

haber61


Editör: HABER MERKEZİ