TRABZON'un Çaykara İlçesi'ne bağlı Ulucami Köyü'nde kayınpederi Muzaffer Gargar ile kayınpederinin çocukları Yeter ile ikizler Murat ve Metin'i Kalaşnikof tüfekle tarayarak öldüren Eyüp Terzi, kaçarken karşılaştığı Ali Güven'e de ateş etti. Ağır yaralanan ve sürünerek yakındaki bir eve kadar gidip yardım isteyen Ali Güven de, Of Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda öldü.


Olay, Eyüp Terzi'nin kayınpederi olan Muzaffer Gargar'ın, Kaban Mahallesi'ndeki evinde bugün saat 05.30 sıralarında meydana geldi. Evin kapısını kırarak içeri girdiktan sonra kayınpederi 55 yaşındaki Muzaffer Gargar ile çocukları kızı 26 yaşındaki Yeter, 12 yaşındaki ikizler Murat ile Metin'i Kalaşnikof'la tarayarak öldüren Eyüp Terzi, daha sonra da evden çıkarak kaçmaya başladı. Bu sırada silah seslerini duyan 35 yaşındaki Ali Güven'i de dışarıda gören ve tanık bırakmamak için ateş eden Eyüp Terzi kaçtı. Ağır yaralanan Ali Güven, sürünerek yakındaki bir eve kadar gitti ve yardım istedikten sonra bayıldı. Güven, Of Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda öldü.
     

Eyüp Terzi'nin olaydan sonra rakam grubu belirlenemeyen 34 VA plakalı Mercedes marka otomobille kaçtığını saptayan jandarmanın bilgi vermesi üzerine yol güzergâhı ve gidebileceği yerlerde önlem alındı. Ayrıca Trabzon'un çeşitli yerlerinde polis ekipleri de kontrol noktaları oluşturdu. Otomobil, saat 11.00 sıralarında Of İlçesi'nde bulunurken Eyüp Terzi'nin izine rastlanamadı.
     

Olayın duyulmasının ardından bölgede kapsamlı operasyona başlandı. Trabzon Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz de gelerek incelemelerde bulundu. Olayın meydana geldiği evin yolu askerlerce kesilerek kimsenin yaklaşmasına izin verilmedi. Evde yapılan ilk incelemede 20 kadar mermi kovanı bulundu.
     

Eyüp Terzi'nin sabıkası bulunduğu ve İstanbul'da bir süre tutuklu kaldığı, daha sonra da eşi ve çocukları ile birlikte Manisa'ya yerleştiği belirtildi. 2 çocuk babası olan Terzi'nin, 20 gün önce eşi ve çocukları ile köye dönerek yerleştiği belirtildi. Olayda kullanılan Kalaşnikof tüfek Eyüp Terzi ve ailesinin kaldığı evde ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

milliyet


 

Editör: HABER MERKEZİ